Connect with us

technokrata

Az internetezők harmadát már érte online inzultus

Dotkom

Az internetezők harmadát már érte online inzultus

Egy, július közepén készített felmérés szerint az elmúlt két évben legalább egyszer érte atrocitás az internetezők harmadát, hackerek vagy vírusok formájában.

Majdnem 32 százalékra tehető azok száma, akik kénytelenek voltak beszámolni a fenti esetről az elmúlt két év tekintetében. Az Edelman PR cég kutatása szerint a felmérésben részt vevők 43 százaléka érezte úgy, hogy otthoni rendszereik könnyű célpontot jelenthetnek egy internetes támadás esetén – ugyanez a vállalati szféra számítógépeit használók esetében már ˝csak˝ 17 százalékos volt.

A több mint ezer USA-beli internetező részvételével lezajlott kutatás kiderítette, hogy az online közösség gazdagabb és jobb oktatásban részesülő tagjai között nagyobb számban találhatók olyanok, akik magukat a védtelen kategóriába sorolták, mint a kevesebb iskolát végzett vagy szerényebb anyagi körülmények között élők körében. Az Edelman vezetője, Jim Burke ugyanakkor az otthoni és az irodai felhasználók véleménye közötti különbség nagyságát is fontosnak tartotta. Szerinte az emberek azért hiszik biztonságosabbnak a munkahelyi rendszereket, mert az utóbbi időben egyre több technológiai fejlesztésről lehet olvasni, hallani, amik elsősorban a vállalati szegmenst érintették.

A fenti arányokon egyébként minden bizonnyal rontana a nemrég hódító útjára indult Blaster féreg – ám a tanulmány elkészítésekor ez a károkozó még nem ˝szabadult ki˝ a ˝vadonba˝. A Blaster – a megjelenését követő pár óra alatt – több ezer számítógépet fertőzött meg, a Symantec mérése szerint. Biztonsági szakértők szerint azonban a terjedés lassulni kezdett, a féregben levő hibás kód(ok) miatt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek