Connect with us

technokrata

ZoneAlarm készítője az üzenőprogramok védelmére is odafigyel

Dotkom

ZoneAlarm készítője az üzenőprogramok védelmére is odafigyel

A tűzfalszoftveréről ismert Zone Labs felvásárolta az IMSecure céget, ezzel pedig belépett az azonnali üzenőprogramok védelmének egyre növekvő területére.

Az IMSecure fejlesztette ki az IMSecure Pro 1.0-t, mely vírusok észlelésére és spam blokkolására képes a legismertebb IM-eknél. Az AOL Instant Messengere, az MSN Messenger és a Yahoo Messengere egyaránt élvezheti a szoftver előnyeit – nyilatkozta Fred Felman, a Zone Labs marketingigazgatója. Emellett azt is lehetővé teszi az IMSecure Pro, hogy a felhasználók titkosítottan küldhessenek egymásnak adatokat, illetve képes megakadályozni azt, hogy olyan információkat szolgáltassanak ki vállalati alkalmazottak, melyek az adott cég szempontjából titkosnak minősülnek.

A San Francisco-beli Zone Labs hamarosan hozzáférhetővé teszi website-ján a szoftvert, melyet 20 dollárért bárki a magáévá tehet majd. Amennyiben azonban nem akarunk vagy tudunk érte fizetni, lehetőség lesz az ingyenes változat letöltésére is, mely a program alapvető képességeit tartalmazza. Az üzenőszoftverek biztonságossá tételét szolgáló fejlesztés a cég Integrity Desktop tűzfalában is meg fog jelenni – az elsősorban cégek számára értékesített alkalmazás az év negyedik negyedében kerül piacra, mondta Felman.

Becslések szerint naponta 1,4 milliárd üzenet száguld át a hálózatokon, így lassan égető szükségletté válik ezen ˝front˝ védelme is. A Zone Labs belépett az egyre több résztvevőssé váló piacra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák