Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zavar a Tábla PC piacán

Dotkom

Zavar a Tábla PC piacán

Az alacsony ár ugyan felpörgeti a kereskedelmet, de egyben össze is zavarja a felhasználókat – problémás a Tábla PC-ket érintő generációváltás.

Az Egyesült Királyságban található Northamber disztribútor jelentős mértékben levitte a Fujitsu Siemens Stylistic nevű modelljének árát – 1500 fontról 600-ra. Ezzel azonban sikerült egy globális problémára ráirányítani a figyelmet, nevezetesen arra, hogy a felhasználókat még a mostani, technikával szinte teljesen átszőtt világunkban is megkavarhatja egy generációváltás egyes eszközök esetén.

Mielőtt ezt kiveséznénk, nézzünk körül a Tábla PC-k piacán! A nagy kampánnyal útjára indított eszközök nem teljesítették a hozzájuk fűzött reményeket se a tengerentúlon, se az öreg kontinensen. Egy felmérés szerint a legnagyobb problémát nem is az ár jelentette, hanem az eszközök működését biztosító akkumulátorok kicsiny kapacitása. Erre megoldást jelenthet az Intel márciusban bemutatott Centrino technológiája: a gyors, ugyanakkor alacsony fogyasztású Pentium M processzor alkalmazása.

Egy-egy nagyobb változás előtt a kereskedők megpróbálják ˝lesöpörni˝ a polcok árukészletét, nem ritkán nagy árengedményekkel csalogatva vásárlásra az embereket. Ez történt a múlt héten is, amikor útjára bocsátották a Centrino-s Motion Computing-féle Tábla PC-t – a Northamber drasztikus árcsökkenést jelentett be a korábbi modellekre. A Stylistic (mely egyike azon kevés noteszgépeknek, amik tükröződésmentes kijelzővel rendelkeznek, ezáltal ideális választást kínálnak a külső alkalmazásokra) ˝csak˝ Pentium III processzorral van felszerelve, így már a ˝helyet foglalta˝ az új modell előtt.

A váltás azonban felvet kompatibilitási problémákat – ez pedig mindig rémisztően hat a leendő vásárlókra. Arról van szó, hogy az Intel vezetékmentes technológiája elvben ugyan támogatja a gyorsabb, 54 Mbps-os vezetékmentes Internet-csatlakozást, de ennek teljes verzióját a chipgyártó még nem tette közzé. Így a vásárlók két tűz közé szorulnak: megvegyék-e a régi, ˝elavult˝ technológiát, vagy ruházzanak be a drágább, újabb, ám inkompatibilitási problémákkal küzdő termékekbe. Ennek pedig az eladási mutatók látják a kárát…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés