Connect with us

technokrata

Tovább folytatódik a szoftveripar legnagyobb háborúja

Dotkom

Tovább folytatódik a szoftveripar legnagyobb háborúja

Az Oracle tovább küzd a PeopleSoft és a J.D. Edwards egyesülése ellen.

Az Oracle – vezető amerikai vállalati megoldásszállító – meghosszabbította versenytársára, a PeopleSoftra tett ellenségesnek minősített felvásárlási ajánlatának határidejét. A korábbi augusztus 15-ei dátumot szeptember 19-ig tolta ki.

A részvényenkénti 19,50 dolláros vételajánlatra az Oracle eddig 37,7 millió PeopleSoft részvényre kapott eladási ajánlatot a részvényesektől, amely a cég kapitalizációjának 12 százaléka.

Az Oracle ajánlatát – amelyet az amerikai versenyhivatal is vizsgál – egyébként a PeopleSoft nem fogadta el.

Az eredeti Oracle-ajánlat, melyet a PopleSoft igazgatótanácsa egyhangúlag elutasított, mindössze néhány nappal későbbi születésű, mint a PeopleSoft 1,75 milliárd dolláros felvásárlási ajánlata a J.D. Edwards-ra, a másik riválisra.

A J.D. Edwards és a PeopleSoft egyesülésével létrejövő óriás piaci részesedése megelőzné az Oracle-t. Az új vállalat egy évi 2,8 milliárd dolláros forgalmat bonyolító, 13 ezer alkalmazottat foglalkoztató és 11 ezer ügyfelet kiszolgáló programgyártóvá válna.

Az egyesülés következtében a PeopleSoft versenyhelyzete is jelentős mértékben javulna a rivális SAP, Oracle és a Siebel cégekkel szemben. Az illetékes hatóságok és a részvényesek egyébként még ezt a fúziót sem hagyták jóvá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek