Connect with us

technokrata

Gyors piacszerzés: újabb mobilcéget vásárol fel a Vodafone

Dotkom

Gyors piacszerzés: újabb mobilcéget vásárol fel a Vodafone

Tovább terjeszkedik a Vodafone – ezúttal egy kishalat készül lenyelni.

Eddig csupán brit sajtóértesülések szóltak arról, hogy a Vodafone rövidesen beszállni készül a Singlepoint mobilszolgáltatóba. Az európai szinten is kicsinek számító távközlési társaságért állítólag 400 millió fontot (540 millió euró) fizet a világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója.

A Singlepoint már tíz éve működik Angliában, s az egyik leggyorsabban terjeszkedő független szolgáltatónak nevezhető. Alkalmazottainak száma 1.900, és 1,9 millió ügyfeléből 1,5 millióan a Vodafone hálózathoz kapcsolódnak.

A Sunday Times írása szerint tulajdonképpen már csak az aláírásra vár a Vodafone megállapodása a Caudwell Group magánbefektetői csoporttal, a Singlepoint tulajdonosával.

A Vodafone hétfőn már be is jelentette be az ügyletet: 405 millió fontért (648 millió dollár) vásárolja fel a Singlepoint, amely eddig is az egyik továbbértékesítője volt.

A Vodafone folyamatos felvásárlásokkal igyekszik piacot szerezni, fogyasztói bázisának kiterjedését és a szolgáltatásokban nagyobb rugalmasság megteremtésének lehetőségét várja mindettől.

Ennek érdekében néhány hete vette meg a Project Telecom nevű szolgáltatót is, melynek következtében a brit óriásvállalat az angol fogyasztók 90 százalékát érheti el közvetlenül. A szakemberek mégis a Vodafon-papírok eladását javasolják, tekintettel arra, hogy az újabb felvásárlás eléggé drága: fogyasztónként akár 200 fontot is kitehet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák