Connect with us

technokrata

Elkelt a KirchMedia legértékesebb üzletága

Dotkom

Elkelt a KirchMedia legértékesebb üzletága

Amerikai kézen a legnagyobb német tv-társaság.

Mégis felvásárolja ProSiebenSat.1-et – a legnagyobb német tv-konszernt Haim Saban amerikai milliárdos – állapodott meg a Saban-csoport képviselője és a ProSiebenSat.1 anyavállalata, a KirchMedia hónapok óta tartó huzavona után.

Az akvizíció az P7S1 Holdingon, a Saban Capital Group Inc. egyik újonnan létrehozott tagján keresztül valósul meg. A holding a német tv-társaság alaptőkéjének 36 százalékát, a szavazati jogok 72 százalékát szerzi meg. A versenyhivatalnak volt ideje felkészülni a döntésre így máris szabad utat adott az ügyletnek.

A Spiegel szerint 525 millió euró kifizetése már esedékes; a részvényeket a hét elején adták át, és fizették ki a vételárat. A lap értesülése szerint Saban a részvényenkénti 7,50 euró mintegy 26 százalékát fizeti saját vagyonából, a maradékot az általa szervezett befektetői csoport finanszírozza.

A ProSiebenSat.1-hez a Pro7, a Sat1, a Kabel1 és az N24 hírcsatorna tartozik. A ProsiebenSat.1 volt a csődbe jutott KirchMedia legértékesebbnek tartott része.

A ProSiebenSat.1 – hasonlóan a teljes német médiaiparhoz – a hirdetési piacok válságát éli. A cég tavalyi árbevétele 6 százalékkal, 1,9 milliárd euróra esett, miközben adózás előtti nyeresége 80 százalékkal 21 millió euróra zuhant. Ez év második negyedére a konszern 33,2 millió eurós adózás előtti nyereséget jelentett, az első negyedbeli veszteség után.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle