Connect with us

technokrata

Antenna Hungária – 2003. I. féléves gyorsjelentés

Dotkom

Antenna Hungária – 2003. I. féléves gyorsjelentés

Anyavállalati szinten az AH Rt. 2003. első félévében nyereségesen gazdálkodott, az AH-csoport hitelállománya kedvezően változott.

A Vodafone Magyarország Rt. 2003. május 30-án tartott közgyűlésén alaptőke-emelésről határozott, melyről a cégbírósági határozatot a konszolidált beszámoló elkészítéséig nem kapta kézhez. A fentiekből következően a Vodafone Magyarország Rt. konszolidálása még a 16,17%-os AH részesedési aránnyal történt a beszámolóban. Idén – a tavalyi tőkeemeléssel ellentétben – a gyorsjelentés időpontjáig nem került bejegyzésre a Vodafone Magyarország Rt. közgyűlése által májusban elfogadott és 2003. június 10-én a Vodafone által befizetett tőkeemelés, amely miatt az aktuális részesedésnél magasabb veszteség terheli a konszolidált adatokat. Amennyiben a tőkeemelést a cégbíróság bejegyzi, várhatóan az Antenna Hungária Rt. III. negyedéves gyorsjelentésének adataira a Vodafone Magyarország Rt. konszolidációja – a korábbi tőkeemeléseket követő időszakokhoz hasonlóan – kedvező hatással lesz.

Az AH-csoport értékesítésének nettó árbevétele 2003. első félévében 12,47 milliárd Ft volt, amely 4,4%-kal haladta meg a 2002. június 30-i összeget. 2003-ban a vállalatcsoport bevételeinek 57%-a műsorterjesztésből, 20%-a távközlésből, 7%-a AntennaMikro szolgáltatásból, 6%-a szerviz szolgáltatásból, 10%-a pedig egyéb tevékenységekből (infrastruktúra-bérbeadás stb.) származott.

A vállalatcsoport üzleti tevékenységének eredménye 268 millió Ft, amely 643 millió Ft-tal alacsonyabb a 2002. első félévi értéknél. A csökkenés elsősorban a Vodafone Magyarország Rt. 553 millió Ft-ot kitevő aktív tőkekonszolidációs különbözetének tudható be, mely az eredmény-kimutatásban az értékcsökkenés soron mutatkozik. Anyavállalati szinten az AH 1,195 milliárd forint üzleti eredményt ért el.

A pénzügyi műveletek eredménye 2003. első hat hónapjában az előző év hasonló időszakához képest 2,35 milliárd forinttal romlott, mivel a pénzügyi műveletek egyéb ráfordításai között került elszámolásra a Vodafone Magyarország Rt. részesedésében az első félévben bekövetkezett változás 1,74 milliárd Ft értékben.

A csoport kötelezettségei 2002. I. félévéhez képest 6,2%-kal csökkentek, a hitelállomány 1,3 milliárd forinttal csökkent, a hitelállomány összetétele pedig a rövidtávú hitelek kedvezőbb konstrukciójú hosszú távú hitelekkel történő kiváltása következtében pozitívan változott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle