Connect with us

technokrata

Virusportal – ingyenes vírusvédelem mindenki számára

Dotkom

Virusportal – ingyenes vírusvédelem mindenki számára

Panda Software bejelentette a Virusportal felállítását. Az ingyenes portál segítségével mindenki felveheti a harcot a számítógépes vírusok ellen.

A VirusPortal percre pontos információt nyújt egész évben, a nap 24 órájában. Az oldal folyamatosan tájékoztat az általános vírus helyzetről: milyen kártékony kódok keringenek, melyek tűntek fel mostanában, hogyan lehet védekezni ellenük. Így a vírusok valós veszélyével kapcsolatosan elővigyázatosabbá tesz minden felhasználót. A VirusPortal kiváló alkalmazásokat biztosít (Panda ActiveScan, repair utilities stb.) mely segíti az Internetezőket, hogy számítógépük tökéletesen védett legyen.

A VirusPortal azzal a céllal jelent meg, hogy a vírus információk általános referencia pontjává váljon, azért tervezték, hogy a kártékony kódok ellen a legtökéletesebb információt és képzést nyújtsa a felhasználók számára. A felhasználók valós idejű információt kaphatnak a vírus fertőzések terjedéséről, hatásukról minden egyes kontinensen és országban.

A VirusPortal egyesíti az egyszerűséget és a hatékonyságot egy vizuálisan magas színvonalú felületen, a felhasználóknak gyors és könnyű elérhetőséget biztosítva a microsite-ok – Virus Info, Training, Downloads és Webmasters – felé.

1) A Virus Info weboldal magában foglalja:
– Panda Virusometer: Folyamatosan kiértékeli bármely számítógép vírusfertőződésének kockázatát. Az információ szín-kód figyelmeztetés formájában jelenik meg (piros, borostyán sárga, zöld). Extra információt is nyújt, például arról, melyek a legutóbbi veszélyes vírusok, és hogy az információs adatbázist mikor frissítették utoljára.
– News Tickers – Állandóan friss híreket biztosít a legutóbbi vírusokról az egész világban egész évben, a nap 24 órájában.
– Infection map (Fertőzési Térkép) – Folyamatosan bemutatja a kártékony kódok hatását a Föld bármely pontján.
– egy grafikai ábra mutatja a fertőzések elterjedését az elmúlt 24 órában
– a legaktívabb és az aktuálisan feltűnt vírusok listája, csak úgy, mint azoké a hoaxoké, melyek ismételten támadnak
– PandaLabs (Panda Laboratóriumok) – Információt szolgáltat a kutatási és technikai támogató központ nemzetközi hálózatáról.

2) Training (Képzés) – Egy menüpont, ahol a felhasználók megtudhatják a kártékony kódok jellegzetességeit, a terjedés módjait, hogyan fertőz stb. és választ kaphatnak a leggyakoribb kérdésekre (FAQs) a vírusokkal kapcsolatban, valamint praktikus tanácsokat a számítógép védelmére.

3) Downloads – Ebben a részben a felhasználó letöltheti azokat az alkalmazásokat (Panda ActiveScan, Panda QuickRemover stb.), melyeket a Panda Software a vírus fertőzés megelőzéséért, bármely vírus leküzdéséért, a vírusos állomány fertőtlenítésért fejlesztett ki. Itt a felhasználó tesztet hajthat végre annak ellenőrzésére, hogy a felinstallált antivírus program hatásos védelmet biztosít-e.

4) Webmasters – A felhasználók egy automatikus és egyedi igényre szabható eljárásmód segítségével a weboldal bármelyik eszközét igénybe vehetik (Vírus térkép, Panda ActiveScan, Panda Virusometer, Repair Utilities stb.) teljesen díjmentesen, kivételes hozzáadott értéket jelentve weboldalaik számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek