Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kormányzati figyelmeztetés: a Windows veszélyes

Dotkom

Kormányzati figyelmeztetés: a Windows veszélyes

Az amerikai szövetségi kormányzat arra figyelmeztet, hogy támadássorozat várható a Windows operációs rendszert használó számítógépek ellen.

Az USA-beli Nemzetbiztonsági Hivatal nemrég kiadott egy figyelmeztetést, mely szerint internetes támadások várhatók azon számítógépek ellen, melyek a Microsoft Windows operációs rendszereit használják. A felhívás ráirányítja a figyelmet arra, hogy az elmúlt hetekben több sérülékenység is megjelent napjaink legelterjedtebb OS-ében, amire már meg is jelentek az első, a hibákat kihasználó programok. Ezek nagy ütemben terjednek az Internet segítségével.

Ugyan egyelőre még nem lehet találkozni olyan féreggel, ami valamelyik közelmúltbeli biztonsági hiányosságra épülne, de az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal arra figyelmeztet, hogy az elmúlt hétben felerősödött a sérülékeny rendszerek keresésére utaló internetes aktivitás. Éppen ezért a szükséges patch-ek telepítését amilyen hamar csak lehet, el kell végezni.

A figyelmeztetés közvetlenül azután jelent meg, hogy a Kínai X Fókusz Biztonsági Csoport több nyilvános listán is közzétette a Windows hibák részletes leírását. Ennek révén pedig már nem olyan nehéz összehozni egy szoftvert, mely képes behatolni az adott rendszerekbe, s átadni annak irányítását alkotója kezébe.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés