Connect with us

technokrata

Késett a Fujitsu új mobilja – visszaesett a forgalom

Dotkom

Késett a Fujitsu új mobilja – visszaesett a forgalom

Csökkent a Fujitsu vesztesége az első negyedévben, ám az egész éves előrejelzés így is változatlan maradt.

A japán Fujitsu 39,8 milliárd jenes (334 millió dollár) nettó veszteséggel zárta az első negyedévét, a tavalyi év azonos időszakának 56,4 milliárd jenes negatív eredménye helyett. Az időszakban a Fujitsu forgalma 938,7 milliárd yen (7,89 milliárd dollár) volt, ami 4,5 százalékos csökkenés a tavalyi év azonos időszakának 983 milliárd yenes forgalmához képest.

Az eredményeket az elmúlt évben végrehajtott költségcsökkentő intézkedések és átszervezések is javították, ám egy májusi földrengés termeléskiesést okozott a cég Észak-Japánban található félvezető gyárában, ráadásul a Fujitsu új mobiltelefonjainak szállítási késedelme szintén a forgalom visszaesését eredményezte. A cég eredményét tovább rontotta a megnövekedett nyugdíjfizetési kötelezettség. A rendkívüli költségek az első negyedévben elérték a 4,7 milliárd jent (39,5 millió dollár).

A Fujitsu az első félévre 40 milliárd jenről (336 millió dollár) 50 milliárd jen (420 millió dollár) veszteségre csökkentette előrejelzését, de egyelőre nem változtatott a 2003-as üzleti évre vonatkozó 30 milliárd jenes (252 millió dollár) profit és 4,8 billió jenes (40,3 milliárd dollár) forgalmi előrejelzésén.

A Fujitsu az elmúlt két évben veszteséges volt köszönhetően a vállalati szektor alacsonyabb informatikai kiadásainak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle