Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ipari parkokkal vonzzák a külföldi befektetőket a kistérségek

Dotkom

Ipari parkokkal vonzzák a külföldi befektetőket a kistérségek

Bélapátfalvai Ipari Parkban 130 millió forintos fejlesztés valósul meg.

Szeptember végéig 8 üzemcsarnokot újít fel a tőkevonzás növelése érdekében a Bélapátfalvai Ipari Parkban a Bélkő Kht. A beruházás nettó 130 millió forintba kerül, melyből 65 millió forintot a Gazdasági Minisztérium biztosít.

A korábban a bélapátfalvai cementgyárhoz tartozó üzemcsarnokokat elsősorban a hazai és külföldi közepes vállalkozásoknak szánják. A közhasznú társaság a Volksbankkal közösen kidolgozott kedvezményes hitellehetőséget és szakképzett munkaerőt is kínál a betelepülő vállalkozóknak.

Jelenleg 16, összesen 270 embert foglalkoztató kisvállalkozás működik az ipari parkban. A Heves megyei Közgyűlés támogatja a kibővített ipari park bemutatkozását a müncheni EXPO Real 2003.-on, amely a gazdasági célra hasznosítható ingatlanok egyik legnagyobb nemzetközi szakvására.

Júniusban a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) befektetési főigazgatója, Erdősi Péter tárgyalásokat folytatott magyarországi befektetésekről az USA-ban. A Flextronics és az Intel mellett célpont volt a Hewlett-Packard és nálunk kevésbé ismert Soletron is. Az innovatív, kreatív és ambiciózus magyar munkaerő ugyanis vonzó lehet azoknak az USA-beli cégeknek, amelyek kutatási-fejlesztési fejlesztését tervezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés