Connect with us

technokrata

Alaplapba integrált védelmi szoftver az Intelnél

Dotkom

Alaplapba integrált védelmi szoftver az Intelnél

Az Intel jövőbeni alaplapi chipkészletei rendelkezni fognak beépített, szoftveres védelemmel.

Az elsősorban üzleti, nagyvállalati felhasználásra tervezett számítógépek biztonságosságának növelését várja az Intel a megállapodástól, melyet a portlandi Wave Systems-szel kötött. Ennek értelmében az úgynevezett Trusted Platform Module (TPM) biztonsági funkciókat kezelő chip szoftverét a Wave-től fogják szállítani az Intel részére. A bejelentést követően az utóbbi cég részvényei 168 százalékkal ugrottak meg.

˝Szorosan együttműködünk az Intellel az alkalmazások és a szolgáltatások fejlesztésében.˝ – mondta Brian Berger, a Wave elnöke – ˝Mindketten úgy véljük, hogy a piaci alkalmazás felgyorsítása érdekében kritikus fontosságú a megfelelő szolgáltatások és alkalmazások meghatározása és látványos bemutatója.˝ (Akkora marketinget azért nem fog kapni, mint a Centrino – szerk.)

Nézzünk bele egy kicsit a TPM-be! A modul lehetővé teszi a számítógépet használó számára, hogy kódoljon vagy dekódoljon dokumentumokat; emellett a fontos és titkos adatok a PC merevlemezének egy biztonságos helyére kerülhetnek adattárolás céljából. A TPM-et egyébként a Trusted Computing Group hozta létre – ennek az ipari konzorciumnak többek között tagja az AMD, a HP, az IMB, az Intel és a Microsoft is. Az a Microsoft, melynek Next-Generation Secure Computing Base (NGSCB) technológiáját már több vád is érte a felhasználók szabadságának korlátozása miatt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle