Connect with us

technokrata

Mennyibe került a GYISM új honlapja? – interjú a tárca politikai államtitkárával

Dotkom

Mennyibe került a GYISM új honlapja? – interjú a tárca politikai államtitkárával

A hírek szerint többszörös árat fizetett honlapjáért a Sportminisztérium.

Néhány újságcikk szerint számos szakember értetlenségének adott hangot, amiért a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) új internetes honlapjának kifejlesztéséért majd tizenötmillió forintot fizetett ki a tárca. Erről kérdeztük Mesterházy Attila politikai államtitkárt.

Terminal – Reális összeget fizetett a GYISM az új honlapért?

Mesterházy Attila – Reális összegért, a piaci ár átlagáért készül a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium új honlapja, ezzel már számos chatfórumon is egyetértenek a hozzászólók. Az új oldal még nem készült el teljesen. Azzal, hogy nemrég indítottuk el, csupán az volt a célunk, hogy a pályázati időszak előtt hozzászokjanak a látogatók a használatához.

Terminal – Mikorra várható a végleges elkészülés?

Mesterházy Attila – A site jelenleg még további fejlesztéseket igényel. Körülbelül két hónap múlva készül el teljesen.

Terminal – Igaz az a hír, hogy ingyenes motor hajtja?

Mesterházy Attila – Az alapja valóban egy ingyenes szoftver, melynek továbbfejlesztéséhez azonban már programozói ismeretek kellenek, s a GYISM honlapja esetében egy ilyen testreszabott változatról van szó.

Terminal – Az új honlap megfelel a tárca elvárásainak?

Mesterházy Attila – Az új honlap szorosan illeszkedik a tárca és a kormány hosszú távú elképzeléseibe. Természetesen a munkálatok végéig folyamatosan egyeztetünk, így ősztől már egy minőségi szolgáltatásokat nyújtó és jól kezelhető site-ot használhatnak az odalátogatók.

Terminal – Pontosan mennyibe kerül mindez?

Mesterházy Attila – Természetesen még nincs kifizetve teljesen, hiszen az elvégzett munka arányában fizetünk érte. Összesen 14.300.000 forint + ÁFA-ba kerül az új honlap.

Terminal – Milyen új szolgáltatásokkal bővül?

Mesterházy Attila – Az induló oldal versenynaptárral és sajtószobával is kibővül, valamint különböző háttérprogramozási munkák eredményeként alkalmas lesz arra, hogy a minisztérium különböző szervezeti egységeinek eseményeit automatikusan megjelenítse, és a friss pályázati lehetőségekről tájékoztassa mindazokat, akik a tárca internetes oldalán regisztráltatták magukat. Technikailag gyors, automatizált, és minden irányba továbbfejleszthető site készül el októberre.

Terminal – Hogyan választotta ki a minisztérium a fejlesztésekkel megbízott céget?

Mesterházy Attila – A Hazai Sportlapok Lapkiadó Kft. választotta ki a honlap elkészítésére meghívásos pályázat útján az Alchimedia Kft.-t. Árajánlatot kértünk, és különböző szempontok figyelembevételével döntött a tárca.

Terminal – Egy GYISM-felmérés szerint a látogatók több mint fele elégedetlen a portállal?

Mesterházy Attila – Koránt sem egy reprezentatív felmérés eredményéről van itt szó. Csupán feltettük a kérdést, hogy kinek mennyire tetszik az oldal. Természetesen lehet többször is szavazni, így egyértelműen nem egy reális kép alakulhatott ki. A szolgáltatás keretében egyébként hetente új, szakmai jellegű kérdéseket is felteszünk majd, melynek megválaszolása a továbbiakban is önkéntes és szubjektív lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle