Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mennyibe került a GYISM új honlapja? – interjú a tárca politikai államtitkárával

Dotkom

Mennyibe került a GYISM új honlapja? – interjú a tárca politikai államtitkárával

A hírek szerint többszörös árat fizetett honlapjáért a Sportminisztérium.

Néhány újságcikk szerint számos szakember értetlenségének adott hangot, amiért a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) új internetes honlapjának kifejlesztéséért majd tizenötmillió forintot fizetett ki a tárca. Erről kérdeztük Mesterházy Attila politikai államtitkárt.

Terminal – Reális összeget fizetett a GYISM az új honlapért?

Mesterházy Attila – Reális összegért, a piaci ár átlagáért készül a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium új honlapja, ezzel már számos chatfórumon is egyetértenek a hozzászólók. Az új oldal még nem készült el teljesen. Azzal, hogy nemrég indítottuk el, csupán az volt a célunk, hogy a pályázati időszak előtt hozzászokjanak a látogatók a használatához.

Terminal – Mikorra várható a végleges elkészülés?

Mesterházy Attila – A site jelenleg még további fejlesztéseket igényel. Körülbelül két hónap múlva készül el teljesen.

Terminal – Igaz az a hír, hogy ingyenes motor hajtja?

Mesterházy Attila – Az alapja valóban egy ingyenes szoftver, melynek továbbfejlesztéséhez azonban már programozói ismeretek kellenek, s a GYISM honlapja esetében egy ilyen testreszabott változatról van szó.

Terminal – Az új honlap megfelel a tárca elvárásainak?

Mesterházy Attila – Az új honlap szorosan illeszkedik a tárca és a kormány hosszú távú elképzeléseibe. Természetesen a munkálatok végéig folyamatosan egyeztetünk, így ősztől már egy minőségi szolgáltatásokat nyújtó és jól kezelhető site-ot használhatnak az odalátogatók.

Terminal – Pontosan mennyibe kerül mindez?

Mesterházy Attila – Természetesen még nincs kifizetve teljesen, hiszen az elvégzett munka arányában fizetünk érte. Összesen 14.300.000 forint + ÁFA-ba kerül az új honlap.

Terminal – Milyen új szolgáltatásokkal bővül?

Mesterházy Attila – Az induló oldal versenynaptárral és sajtószobával is kibővül, valamint különböző háttérprogramozási munkák eredményeként alkalmas lesz arra, hogy a minisztérium különböző szervezeti egységeinek eseményeit automatikusan megjelenítse, és a friss pályázati lehetőségekről tájékoztassa mindazokat, akik a tárca internetes oldalán regisztráltatták magukat. Technikailag gyors, automatizált, és minden irányba továbbfejleszthető site készül el októberre.

Terminal – Hogyan választotta ki a minisztérium a fejlesztésekkel megbízott céget?

Mesterházy Attila – A Hazai Sportlapok Lapkiadó Kft. választotta ki a honlap elkészítésére meghívásos pályázat útján az Alchimedia Kft.-t. Árajánlatot kértünk, és különböző szempontok figyelembevételével döntött a tárca.

Terminal – Egy GYISM-felmérés szerint a látogatók több mint fele elégedetlen a portállal?

Mesterházy Attila – Koránt sem egy reprezentatív felmérés eredményéről van itt szó. Csupán feltettük a kérdést, hogy kinek mennyire tetszik az oldal. Természetesen lehet többször is szavazni, így egyértelműen nem egy reális kép alakulhatott ki. A szolgáltatás keretében egyébként hetente új, szakmai jellegű kérdéseket is felteszünk majd, melynek megválaszolása a továbbiakban is önkéntes és szubjektív lesz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés