Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiváló a Samsung Electronics teljesítménye

Dotkom

Kiváló a Samsung Electronics teljesítménye

A második negyedévben 8,34 milliárd amerikai dollár bevételt és 958,76 millió dollár eredményt ért el a vállalat.

A Samsung Electronics bejelentette második negyedévi eredményeit, melyek ismét kiválóak lettek. A bevétel 8,34 milliárd dollár, a működési eredmény 984,23 millió dollár, az eredmény pedig 958,79 millió dollár értéket ért el. A bevétel az előző év azonos negyedévéhez képest 2,5%-kal növekedett.

A teljes bevétel az egyes üzletágak között a következőképpen oszlik meg: 3,19 milliárd dollár a Félvezetők Üzletágban, 2,69 milliárd dollár az Információs és Távközlési Üzletágban, 1,56 milliárd dollár a Digitális Média Üzletágban és 823,01 millió dollár a Háztartási Gépek Üzletágban.

A működési eredmény 483,62 millió USD a Félvezetők Üzletágban, 466,79 millió USD az Információs és Távközlési Üzletágban, 33,93 millió USD a Digitális Média Üzletágban és 2,54 millió USD a Háztartási gépek Üzletágban.

A Félvezetők Üzletág az értékesítés 38%-át; az Információs és Távközlési Üzletág 32%-át; a Digitális Média Üzletág 19%-át; a Háztartási Gépek Üzletág 10%-át; a további új üzletágak pedig a 1%-át adták. A működési profit a Félvezetők Üzletágban 15%, az Információs és Távközlési Üzletágban 17%, a Digitális Média Üzletágban 2%, a Háztartási Gépek Üzletágban pedig 0,3% volt.

A bevétel főbb termékkategóriák szerint a következőképpen alakult: 1,55 milliárd USD a memórialapkák, 924,82 millió USD az LCD-k, 364,93 millió USD a rendszer LSI-k (nem memóriacélú lapkák) és 2,36 millió USD a vezeték nélküli telefonok értékesítéséből származott.

Különösen fontos a Félvezetők Üzletághoz tartozó LCD divízió bevételének alakulása, melynek 924,73 millió USD értéke 42%-kos növekedést mutat 2002. második negyedévéhez képest. Ez a kiváló teljesítmény a nagy méretű panelek ötödik generációs gyártósoron történő egyre növekvő termeléséből és az LCD televíziók és laptop számítógépek iránti hatalmas igényből adódott.

A lanyha piac ellenére a memória divízió szilárd teljesítményt nyújtott, mivel elsőként mutatta be élvonalbeli termékeit, és folyamatos befektetésekkel növeli a költséghatékonyságot. A Háztartási Gépek Üzletág bevétele 22%-kal növekedett az előző év azonos negyedévéhez képest a légkondicionálók iránti szezonális igények növekedésének köszönhetően.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés