Connect with us

technokrata

Teljes Cisco-alapú hálózati infrastruktúra és IP telefónia a BME Központi Tanulmányi Hivatalában

Dotkom

Teljes Cisco-alapú hálózati infrastruktúra és IP telefónia a BME Központi Tanulmányi Hivatalában

Az Egyetem döntése értelmében a Hivatalt teljes Cisco informatikai hálózati infrastruktúrával látják el.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Cisco Systems hálózati eszközeit választotta az új, Központi Tanulmányi Hivatal (KTH) informatikai hálózatának kiépítéséhez. A Központi Tanulmányi Hivatal létrehozásával csökken a dékáni hivatalokra jellemző zsúfoltság a beiratkozási, tárgyfelvételi és vizsgajelentkezési dömping idején. Az Egyetem a tanulmányi hivatalt Cisco LAN (helyi hálózati) switch-ekkel, a bizalmas adatok védelmére redundáns PIX tűzfallal, a hatékonyabb kommunikáció érdekében pedig IP telefonokkal szereli fel. Az Iroda 2003 novemberében kezdi meg működését.

Az Egyetem döntése értelmében a Hivatalt teljes Cisco informatikai hálózati infrastruktúrával látják el, amely magában foglal két Cat 4500 LAN switch-et, egy redundáns Cisco PIX tűzfalat a tanulmányi hivatalban tárolt bizalmas információk védelme érdekében, valamint 70 IP telefont. A telefonok a hangposta mellett többek között úgynevezett Interactive Voice Response (IVR) szolgáltatással is rendelkeznek. Ennek lényege, hogy egy integrált menürendszer segít eligazodni a telefonon is elérhető információk között. Így például automatikusan lekérdezhetőek a különböző határidők és vizsgaidőpontok. Az IP telefónia által lehetővé tett hang-adat integrációnak köszönhetően a hallgatók internetes alapon (a Neptun hallgatói rendszer segítségével), és az IP telefon rendszerrel is intézhetik tanulmányi ügyeiket.

A BME új, várhatóan 2003 novemberére elkészülő Központi Tanulmányi Hivatala átveszi az eddig a karok dékáni hivatalai által intézett tanulmányi ügyeket a hallgatók jobb, hatékonyabb kiszolgálása érdekében. A tervek szerint így megszűnik a sorbanállás a csúcsidőszakok – beiratkozás, tantárgyfelvétel, vizsgára jelentkezés – idején. Az átépítés és az informatikai infrastruktúra kiépítése után a KTH az Egyetem R épületének földszintjén kap helyet. Az új hivatalban közel 50 fő fogja a 15.000 nappali, esti, és levelező tagozatos hallgató ügyeit intézni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle