Connect with us

technokrata

Siemens HiPath 4000 IP-platformra való átállás csökkenti a telekommunikáció költségeit

Dotkom

Siemens HiPath 4000 IP-platformra való átállás csökkenti a telekommunikáció költségeit

Jelentős működésiköltség-megtakarítást vár a Heidelberger Druckmaschinen AG a Siemens megoldása révén.

A Siemens Információs és Kommunikációs Hálózatok (IC Networks) ágazata a Heidelberger Druckmaschinen AG teljes telekommunikációs rendszerét átállította HiPath 4000 real-time IP-konvergens kommunikációs platformjára.

A szerződés szerint a migrációt a nyomdaipari termékeket gyártó cég 13 európai telephelyén (Németországban, Nagy Britanniában, Ausztriában és Svájcban) összesen 9.000 portra kiterjedően hajtották végre. Egyidejűleg egy globális hálózat-menedzsment rendszert is bevezettek és mind a Voice-Mail, mind a Call-Center rendszereket szabványosították.

A Heildelberger Nyomdagépek, mint nemzetközi szinten tevékenykedő cég, azért döntött a Siemens ajánlata mellett, mivel az a teljes kommunikációs hálózatot központi adminisztrációjának lehetőségét kínálta, és ez által az üzemeltetési költségek csökkentését ígérte. Ezen kívül a több országra szétosztott kommunikációs struktúrában a standard megoldásokat az egyes telephelyek technikai adottságaihoz lehetett igazítani annak köszönhetően, hogy a Siemens minden érintett országban helyi szervezettel és helyismerettel rendelkezik.

A új kommunikációs megoldás mindenekelőtt egy centralizált infrastruktúra felépítését tette lehetővé a vállalaton belül és egy olyan rendszert hozott létre, amely a későbbiekben egy IP-hálózatra történő átállás feltételeit is magában hordozza. A heidelbergi központú globális hálózat-menedzsment valamennyi telephelyi HiPath 4000 rendszer felügyeletét és támogatását ellátja.

A németországi telephelyek összesen 2.000 hangposta-fiókjára kiterjedő eddigi telefon- és hangposta-megoldásokat egységes üze-netkezelő rendszerre (Unified Messaging System) migrálják a HiPath Xpressions V. 3.0 alapján. Ennek révén további jelentős működésiköltség-megtakarítás érhető el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle