Connect with us

Hirdetés

technokrata

Növekszik a cseh információs társadalom

Dotkom

Növekszik a cseh információs társadalom

Csehországban négy év alatt a nyolcszorosára nőtt az Internet népszerűsége.

Csehországban idén már a háztartások 28 százalékban van személyi számítógép, ami 10 százalékkal magasabb arány, a négy évvel korábbinál – adta hírül a cseh informatikai minisztérium.

Ugyanebben az időszakban a háztartások 16,4 százaléka vált az Internet rendszeres használójává, ami nyolcszorosa az 1999-es számoknak. A világon a legtöbb internetező Kínában van – az USA-t követően. Magyarország lakosságánál majdnem hétszer több kínai lóg a Világhálón.

A cseh távközlési attitűdök gyökeres változását jelzi, hogy a háztartásokban csökkent a vezetékes telefonok száma. Míg négy évvel ezelőtt 72,5 készülék jutott száz háztartásra, addig ez az érték idén már csak 66,8 darab. A jelenség elsősorban a mobil telefonok rendkívül gyors elterjedésével magyarázható.

Csehországban már a családok 70 százaléka rendelkezik mobilkészülékkel, míg 1999-ben mindössze tíz százalékuknak volt ilyen. Iparági szakértői vélemények szerint a cseh mobilpiac tulajdonképp elérte a telítettséget.

Egyre elterjedtebb a kábeltelevízió és az annak az infrastruktúráját használó kábel Internet-szolgáltatás, különösen a nagyvárosokban. A minisztériumi felmérés szerint a családok 25 százaléka néz manapság kábeltelevíziót, ami négy százalékkal több, mint 1999-ben. A kábeltelevíziós társaságok gyorsan bővítik szolgáltatásaikat, s ma már majdnem mindegyikük kínál Internet-hozzáférést is előfizetőinek. Csehországban ezt a broadband elérést tartják az egyik legstabilabb és legjobb minőségű hozzáférésnek az Internethez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés