Connect with us

technokrata

Főleg a fejlett régiókban népszerű a távmunka foglalkoztatás

Dotkom

Főleg a fejlett régiókban népszerű a távmunka foglalkoztatás

A nyertes pályázók csaknem 90 százalékánál már működik a távmunka.

A nyertes pályázók csaknem 90 százalékánál már intézik a munkaügyi központok az elnyert bér- és képzési támogatások folyósítását a múlt év ősszel meghirdetett távmunka pályázat keretében.

Hazánk fejlett régióiban a pályázat segítségével létrejövő távmunkahelyek száma 1.025, a kevésbé fejlett régiókba tartozó megyékben 346 új távmunkahely létesül.

A tavaly ősszel meghirdetett pályázat januári eredményhirdetésén a két tárca képviselői elmondták: az első fázisban 603 pályázatból elfogadott 299 pályázat mintegy ezer távmunkahely létesítésére ad lehetőséget, amihez 1 milliárd forintos támogatási keretet használhattak fel a vállalatok. A jó minőségű pályamunkák láttán, újabb forrás bevonásával további 72 pályázat támogatását is javasolták a pályázat kiírói, amelyre sor is került. Így 1.400-at is meghaladó számú távmunkahely alakulhat ki.

A pályázó vállalatok általában maguk szerezték be a számítógépeket, a szoftvereket és a kommunikációs vonalat előfinanszírozással.

A támogatás mértéke távmunkahelyenként átlagosan 500 ezer forint. Ezen kívül a pályázók további 500 ezer forint segítséget is bértámogatásra, annak járulékaira, illetve különféle szintű képzésekre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle