Connect with us

Hirdetés

technokrata

StandIt: ha már hátfájásaink vannak a számítógép-használattól

Dotkom

StandIt: ha már hátfájásaink vannak a számítógép-használattól

A notebook használók az LCD-hez kötött billentyűzet miatt talán még inkább ki vannak téve a nyaki és a hátfájdalmaknak, mint az asztali PC-k előtt ülők – a kompakt elhelyezés ugyanis olyan testhelyzetet kíván, ami hosszú távon igen kényelmetlen. Létezik azonban megoldás.

Az egyik az, hogy rendszeresen mozgunk, esetleg gyakran meglátogatunk egy masszőrt. A mobilitást szem előtt tartók nagyobb része azonban (ilyen szempontból) egészségtelenül él, így kénytelenek szenvedni a billentyűzet és a képernyő közelsége és elrendezése miatti kényelmetlen testhelyzet miatt. Ezt ismerte fel a StandItet megalkotó cég.

Node mi is az a StandIt? Egy olyan eszköz, amivel ki lehet támasztani a noteszgép hátulját; majd azt teljesen kihajtva, egy billentyűzetet és egy egeret csatlakoztatva máris ideális helyzetbe kerülünk a munkához. A hát és a nyak egyenes pózt vehet fel, miközben használjuk noteszgépünket. Érdemes a kis eszköz holnapját felkeresni, az ott látható képek magukért beszélnek.

A 35 dolláros megoldás a portabilitást szem előtt tartva könnyűre terveztetett. Használatához olyan noteszgép szükséges, melynek nyitási szöge legalább 145 fokos, ugyanis a hordozható számítógépet közel teljesen ki kell nyitni ahhoz, hogy használni lehessen a StandItet. Többféle színben is kapható (alapszínként fekete festéket kapott).

Akit érdekel, az oldalon több link is található a huzamosabb számítógép-használat egészségügyi kockázatainak témájában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés