Connect with us

technokrata

Veszteséget okoz a hagyományos készülékek gyártása

Dotkom

Veszteséget okoz a hagyományos készülékek gyártása

Veszteséges lett az első félévben a francia Thomson.

Az elektronikus berendezéseket gyártó francia Thomson a sikeresen zárt 2002-es év után a 2003-as esztendő első félévében 92 millió euró veszteséget szenvedett el. A tavalyi kiváló eredmény főként a várakozásokat felülmúló csúcskategóriájú berendezések (például plazma TV-k) értékesítésének volt köszönhető, míg az idei mínuszért az átalakítási költségek megnövekedése és az eladások visszaesése okolható.

A profittermelésben egykor nagy szerepet játszó televízió-gyártás immáron alacsony nyereségességű ágazattá csúszott le, helyét a digitális média, illetve a cég szabadalmainak és licenceinek értékesítése vette át.

Az elemzők az első félévben 3,98 milliárd euró bevételre, 143,5 millió euró működési nyereségre és 91,6 millió euró veszteségre számítottak. Végül a cég működési nyeresége 143 millió euró lett, amely nagyjából megfelelt a júniusban napvilágot látott 140-150 millió euró közti előrejelzésnek is. 2002 első félévében a Thomson 4,98 milliárd euró bevételt, 247 millió euró működési nyereséget és 123 millió euró profitot ért el.

Az ágazatában a világ negyedik legnagyobbjának számító társaság féléves bevétele 3,82 milliárd eurót tett ki, míg a menedzsment a második félévben 4,7-5,1 milliárd euró bevételre számít. Ezt a növekedést az új termékek – lapos képcsövű készülékek – piacra kerülésére és az új mexikói és kínai képcső-gyár beindulására alapozzák. Mindehhez hozzájárulhat még a minőségi és a digitális termékek egyesült államokbeli és európai értékesítése is.

A Thomson megerősítette az év hátralévő részére, illetve 2004-re vonatkozó kilátásait, melyeket júniusban jelölt ki, amikor ismertette működésének átalakítására vonatkozó elképzeléseit.

Thierry Breton, a Thomson volt vezetője, aki a céget 1997-ben még hatalmas veszteséggel vette át és az évek során ismét nyereségessé tette, tavaly október óta a France Télécom élén áll.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle