Connect with us

technokrata

Symantec Host IDS 4.1 – valós idejű megelőzés

Dotkom

Symantec Host IDS 4.1 – valós idejű megelőzés

A Symantec Host IDS 4.1 méretezhető behatolás-érzékelő és -megelőző képességet honosít meg az üzletvitel szempontjából létfontosságú szervereken. A Symantec Host IDS a rendszergazdák számára szükséges fejlett kezelési lehetőségeken keresztül a behatolások érzékelésével, illetve megelőzésével segít biztosítani az üzletmenet folyamatosságát.

„Ügyfeleink arról tájékoztattak minket, hogy a gazdagépalapú behatolás-érzékelő megoldással kapcsolatos elsőrendű igényeik a sokféle számítástechnikai környezetre kiterjedő támogatás, a nem tolakodó ügynökprogramok és a behatolások kellő időben történő megakadályozása.” – nyilatkozta John Bonamico, a Symantec fejlesztési főigazgatója – „A Symantec Host IDS világosan mutatja az ügyfeleink jelenlegi és jövőbeni igényeinek kielégítését szolgáló, legjobb IDS-megoldások szállítására irányuló elkötelezettségünket.”

A vállalati ügyfelek tömege igényli a szervereiken bekövetkező védelmi eseményeknek egyidejű észlelését, ezért a belső védelmi infrastruktúrájukat közvetlenül leképező, nagy teljesítményű és sokoldalú behatolás-érzékelő megoldást alkalmaznak. A szellemi vagyon védelmével törődő vállalatoknak szerverkörnyezetük biztonságossá tétele érdekében sokkal inkább megelőző jellegű, a védelem megsértésének megakadályozását megkövetelő a hozzáállása. Más vállalati ügyfelek a szerverek biztonsága érdekében kiegyensúlyozott, a védelmi események észlelését előtérbe helyező, és csak az ismerten kárt okozó veszélyek és támadások megelőzését biztosító megoldásra szavaznak. A behatolás-érzékelés és -megelőzés kombinációja átfogó védelmet nyújt a behatolások ellen.

A Symantec Host IDS a behatolásoknak bekövetkeztükkel egy időben történő észlelése és az új behatolás-megelőzés által a vállalat egészében megnöveli a létfontosságú szerverkörnyezet védettségét. Új folyamatkezelési képességei összetetten kínálnak hatékony és nem tolakodó megelőzést az átmeneti tár túlcsordítását célzó, illetve a trójai támadások ellen.

A Symantec Host IDS sok platformon működik (Windows 2000, Windows NT, Windows XP, Solaris 8 és Solaris 9). A Symantec korábbi gazdagépalapú IDS-ével, az Intruder Alert 3.6-tal való együttműködési képessége kimagaslóan áttekinthetővé teszi a behatolás-érzékelő rendszer védelmi eseményeit.

A Symantec Host IDS nagymértékben méretezhető, és egyetlen kezelőfelületről, egyszerűen kezelhető. A rendszergazdák a központi kezelőkonzolról hozhatják létre és telepíthetik a megfigyelő és reagáló szabályokat, az incidensek elemzése és a jelentéskészítés céljára összegyűjthetik és archiválhatják az eseménynaplókat, valamint önműködően szerezhetik be a legújabb behatolási jellemzőket.

A birtoklás költségének csökkentése érdekében a Symantec Host IDS összeépül egy új kezelő keretrendszerrel, a Symantec és más gyártók termékeihez összevont adatgyűjtést, naplózást és jelentéskészítést biztosító Symantec Security Management System-mel. A Symantec Security Management System-mel a rendszergazdák a vállalat egy sor védelmi eszközének riasztásait láthatják és reagálhatnak az incidensekre.

A Symantec Host IDS a belső és külső behatolóktól származó támadások előrejelzéséhez, észleléséhez, megelőzéséhez és csökkentéséhez megfelelő technika alkalmazásának rugalmasságát nyújtó Symantec Intrusion Protection fő alkotórésze. A Symantec Intrusion Protection olyan termékek és szolgáltatások együttese, amelyek a vállalat növekedésével járó, változó védelmi igényekkel együtt alakulnak. A Symantec Intrusion Protection alkotórészeihez a hálózati és a gazdagépalapú behatolás-érzékelés és -megelőzés, integrált berendezések, korai riasztás, elemzés és kárenyhítés tartoznak. Az egy ponton ható alkalmazások gyártóival ellentétben, akik ennek a stratégiának csak egy elemét kínálják, a széles körű behatolás elleni védelem érdekében a Symantec az összes felsorolt alkotórészt kínálja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle