Connect with us

Symantec: élen a tartalomkezelés védelmében

Dotkom

Symantec: élen a tartalomkezelés védelmében

Az IDC jelentése szerint a Symantec egymást követően harmadik éve a világ vezető védett tartalomkezelő (SCM) gyártója. A Symantec 2001 és 2002 közötti 46 százalékos növekedése felülmúlja az SCM-piac átlagosan 34 százalékos növekedését, és ezzel a világ 32 legnagyobb, a jelentésben szereplő védelmi gyártója élén áll.

Az „A világ védett tartalomkezelő előrejelzés frissítése és a versenytársak részesedési arányai 2002-2007” címet viselő jelentés szerint a Symantec 31 százalékosra növelte részesedését a világ SCM szoftverpiacán. A Symantec piaci részesedésének növekedését hangsúlyozza az, hogy a második helyezett céggel szembeni előnye a 2001-es 6 százalékosról 11 százalékosra nőtt 2002-re.

„Mivel az összetett veszélyek formájában érkező, számos különböző sérülékenységet kihasználó vírusok egy időben különböző módon támadnak, a gyártóknak integrált módon kell megközelíteniük a védett hálózatokat.” – mondta Chris Christensen, az IDC védelmi termékek és infrastrukturális szoftverek kutatási alelnöke – „Az ilyen megközelítési mód a vírusellenes, a történéssel egy időben zajló viselkedést elemző, az üzenetrendszereket védő és a webszűrő megoldások szabályait hangolja össze a támadások elleni teljes védelemmé.”

Az IDC szerint a védett tartalom kezelése magában foglalja a vírusellenes, a webszűrő és az üzeneteket védő szoftvereket. A vírusellenes szoftverek piaci szegmense a maga 81 százalékos piaci részesedésével a teljes SCM-piac legnagyobb részét jelenti. Az IDC szerint a Symantec a világ vírusellenes piacán 37 százalékosra növelte részesedését, amely az előző évhez képest 48 százalékos növekedést jelent, és ami több mint kétszer annyi, mint a hozzá legközelebb álló versenytársáé. Valójában a Symantec a teljes vírusellenes piac növekedését megelőzte 31 százalékkal. A jelentés megjegyzi azt is, hogy a Symantec 29 százalékos növekedést mutat az SCM-piac leggyorsabban növekvő részének tekintett üzenőrendszerek védelmének területén.

„Az újabb keletű támadások, mint a Code Red és az SQL Slammer azt mutatják, hogy az összetett veszélyek nem csupán sokkal gyorsabban szaporodnak, hanem sokkal gyorsabban is terjednek, mint a múlt évi veszélyek, a Bugbear és a Klez” – nyilatkozta John Schwarz, a Symantec elnöke és ügyvezető igazgatója – “Arra számítunk, hogy gyakoribbak és vadabbak lesznek ezek a támadások, és ez arra fogja ösztönözni vevőinket, hogy hálózatuk valamennyi rétegében, a szerverek, az átjárók és a felhasználói gépek szintjén működjön elővigyázatosságból védelem.”

Az IDC általánosságban 19 százalékos összetett növekedéssel számol az elkövetkező öt évben az SCM-piac egészében, ami a 2002-es 2,7 milliárd dollárról 6,4 milliárd dollárra történő növekedést jelent 2007-re. Az IDC kutatói azt is jelzik, hogy az informatikai költségvetések védelemre fordított része 2003-ban és 2004-ben nőni fog.

Az IDC tanulmánya 2001 és 2007 között vizsgálja a védelmi piacot, és előre jelzi a piac növekedését és a gyártók jövedelme alakulásának tendenciáit. A világra kiterjedő piac mérete (és 2001-re vetített tendenciája) adott 2002-re, és az SCM-piac növekedési előrejelzése elkészült a 2003-2007 közötti időszakra. A gyártók jövedelmének és piaci részesedésének összehasonlító elemzése 2002-re rendelkezésre áll. A tanulmány a vezető gyártókat is jellemzi és kiemeli azokat a jellemzőket, amelyekre a gyártóknak szükségük lesz a sikerhez, a növekedés és a terjeszkedés folytatásához.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom