Connect with us

technokrata

Sikeresen indult a távmunkaprogram

Dotkom

Sikeresen indult a távmunkaprogram

Bebizonyosodott, hogy nemcsak a közigazgatás, de a versenyszféra számos munkaterülete helyezhető ki otthoni számítógépes munkavégzésre.

Mintegy 321 pályázóval írt alá szerződést a múlt év őszén meghirdetett távmunka pályázat eredményeként az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM).

A minisztérium támogatását számítógép, szoftver, Internet-elérés, illetve más eszközök vásárlására fordíthatják a nyertes munkaadók. A tárca tájékoztatása szerint két pályázónak már ki is fizették a támogatást.

A januári eredményhirdetés utáni első ütem finanszírozására 1 milliárd forint állt rendelkezésre. A pályázatot meghirdető két tárca – az Informatikai és Hírközlési, valamint a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium – képviselői akkor bejelentették, hogy a pályázaton nyertes 299 cégen kívül, további 72 támogatását is javasolják. A kiegészített pályázatok így összesen 1.300-nál is több távmunkahelyet teremtenek.

Az akkor elhangzottak alapján a pályázó vállalatok maguk szerezhették be a számítógépeket, szoftvereket, számítástechnikai eszközöket, köthettek kommunikációs vonalra előfizetési szerződést. A költségekhez munkahelyenként átlagosan félmillió forint támogatásra tarthattak igényt. További, legfeljebb félmilliós segítséget is igényelhettek a pályázók munkabérre, illetve annak járulékaira.

A minisztérium illetékese szerint a korrekt pénzügyi elszámolás beküldése után rövid időn belül kifizetik a támogatást a nyertes pályázóknak.

A tavaly kiírt pályázatra 603 pályamunka érkezett, amiből 598 volt érvényes; a pályamunkák 3.400 távmunkahely létrehozásának tervét tartalmazták.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle