Connect with us

Jól teljesít a Nokia mobil részlege

Dotkom

Jól teljesít a Nokia mobil részlege

A második negyedévben stabil árbevételt ért el a finn óriás.

A Nokia csoport 32 százalékos csökkenéssel, mindössze 858 millió eurós működési nyereséggel zárta a második negyedévet, az előző év azonos időszakában produkált 1.260 millióval szemben.- adta hírül a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója.

A Nokia mobiltelefon gyártással foglalkozó divíziója különben igen jónak számító 1,3 milliárd eurós üzemi nyereséggel zárta a második negyedévet, ami 9 százalékos emelkedés 2002 hasonló időszakához képest. A kiemelkedő eredményeket a hatékonyság folyamatos növekedésével és a termékek állandó versenyképességével magyarázza a vállalat.

Azért, hogy végül a Nokiának jelentős profit csökkenést kellett elszenvednie, főleg a hálózati részleg 334 millió eurós működési vesztese tehető felelőssé. Igaz, hogy ez az összeg magában foglalja a cég hálózati infrastruktúrájának fejlesztésére fordított 399 millió eurós tételt is.

A finn gyártó második negyedéves bevétele mintegy 7 milliárd euró volt, ami 1 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A mobiltelefon üzletág értékesítésből származó árbevétel 2 százalékot csökkenve az előzetes várakozásoknak megfelelően 5,5 milliárd euró volt. Az alacsony forgalomra kedvezőtlen befolyást gyakorolt az amerikai dollár gyengülése, valamint, hogy az alacsony árú termékek eladási részesedésének növekedése kisebb a fejlődő országok piacain. Az értékesítés egyébként Amerikában szépen bővült, Európában változatlan maradt, viszont csökkent Ázsiában.

A Nokia csoport 9,9 milliárd euró készpénzkészlettel zárta a második negyedévet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom