Connect with us

technokrata

Ericsson: csökkenő veszteség

Dotkom

Ericsson: csökkenő veszteség

Javuló kilátások az Ericssonnál.

A kedvezőtlen piaci tendenciák ellenére még az idén nyereségessé válhat a svéd Ericsson – közölte a vállalat, miután a vártnál jelentősen alacsonyabb veszteségről adhatott hírt a telekommunikációs társaság.

A mobil-hálózatok elsőszámú gyártója 200 millió svéd korona (24,4 millió dollár) adózatlan veszteséget ért el az április-júniusi időszakban. A tavalyi passzívum 3,1 milliárd korona volt, és az előrejelzések a most zárult negyedévre is jelentős, mintegy 2,0 milliárdos veszteséget becsültek.

Az egész világon tendencia, de Európában a horribilis UMTS licencek következtében különösen, hogy a mobilszolgáltatók kivárnak a beruházásaikkal, ezáltal is csökkentve tetemes adósság állományukat. A többi gyártó céghez hasonlóan ez a piaci jelenség az Ericssont is fél térdre kényszeríttette, és a veszteségeket csak jelentős létszámleépítés és hatékonyságnövelő program segítségével tudja elkerülni.

Ám a svéd vállalat most úgy látja, költségszerkezetének átalakítása révén már a jelenlegi nyomott értékesítési volumen mellett is képes nyereségesen működni. Az Ericsson arra számít, hogy árbevétele a harmadik negyedévben is szinten marad, esetleg csak kismértékben marad el a második negyedév teljesítményétől, ami különösen abban az összefüggésben kedvező hír, hogy legnagyobb piaci versenytársuk, a Nokia kiábrándító előrejelzést adott.

Az Ericsson 27,6 milliárd koronás árbevétele mintegy 28 százalékkal maradtak el a tavalyi értéktől. A társaság rendelésállománya 20 százalékkal 28,3 milliárd koronára csökkent a tavalyihoz viszonyítva, ugyanakkor 7 százalékkal növekedett az első negyedévhez viszonyítva.

A svéd vállalatóriásnak a második negyedévben már sikerült működési költségeit 42 milliárd koronára csökkentenie, ami már csak egy lépésre van az év végére tervezett 38 milliárd koronás céltól.

Év végére már az Ericsson és a Sony közös mobiltelefon-készülék gyártó vállalata, a londoni székhelyű Sony Ericsson is nyereséget prognosztizált.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle