Connect with us

technokrata

Újra nyereségzónában a NAI

Dotkom

Újra nyereségzónában a NAI

216,6 millió dolláros negyedévi bevétellel újra a nyereségzónában a Network Associates.

A Network Associates (NAI) a 2003 június 30-ával lezárult második negyedévben 216,6 millió dolláros konszolidált nettó bevételt ért el. A cég a veszteséges első negyedév után újra nyereséges: 2003. második negyedévében 1,1 millió dollár nettó nyereséget jelentett, ami részvényenként 0,01 dollár. A második negyedévben a pro forma nettó nyereség 20,0 millió dollár volt, ami 11 dollárcent részvényenként.

A pro forma nettó eredmény nem tartalmazza a cég átváltható adóssága után fizetett kamatok költségét, az amortizációs költségeket, az alkalmazottak részvényvásárlási opcióhoz kapcsolódó kompenzációs díjakat, a korábbi periódus pénzügyi jelentéseinek újrafogalmazási költségeit és más egyszeri díjakat.

A második negyedévben a cég befejezte az Intruvert Networks és az Entercept Security Technologies felvásárlását, és a negyedévet összesen 735 millió dollár értékű készpénzzel és piacképes értékpapírral zárta.

“Új behatolás-megelőző megoldásaink – a McAfee IntruShield és a McAfee Entercept – azt a nagyon erős ügyféligényt elégítik ki, hogy a termék hiusítsa meg a behatolásokat még mielőtt ezek megtörténnének – jelentette ki George Samenuk, a Network Associates elnöke és vezérigazgatója. “Ezek a termékek páratlanok ma a piacon és nagy növekedési lehetőséget jelentenek a Network Associates számára.”

A Network Associates 2003 harmadik negyedévére 220-225 millió dolláros nettó bevételt tervez. Pro forma alapon a cég a harmadik negyedévre részvényenként 0,10-0,12 dollár nettó nyereséget vár. A negyedik negyedévre a NAI 255-260 millió dolláros nettó bevételt tervez és pro forma alapon részvényenként 0,20-0,22 dollár nettó nyereséget vár. Az év felénél tartva, ezek a várakozások a teljes 2003-as naptári évre 911 millió dolláros nettó bevételt jeleznek, ami részvényenként 0,54 dolláros pro forma nettó eredményt jelent.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle