Connect with us

technokrata

Az IHM segíti a vajdasági magyarokat

Dotkom

Az IHM segíti a vajdasági magyarokat

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Józsa László, a Vajdasági Magyar Nemzeti Tanács elnöke keret-megállapodást írt alá a határon túli magyarok információs társadalomba való beilleszkedését célzó együttműködésről.

A szerződés többek között a két intézmény együttműködésének kereteit szabályozza – mondta Kovács Kálmán az aláírást követően. Majd hozzá tette: az egyezményben a magyar kormány vállalja, hogy pályázati rendszerének kialakításakor figyelembe veszik a határon túli, így a vajdasági magyarok érdekeit is.

A miniszter lehetségesnek tartja, hogy a vonatkozó jogszabályok módosítása esetén a határon túli magyarok közvetlenül is pályázhassanak támogatásokért.

A magyar állam jelenleg az Apáczai Közalapítványon keresztül mintegy 200 millió forinttal segíti a határon túli közösségeket.

Kovács Kálmán reményét fejezte ki, hogy november közepéig valamennyi határon túli magyar szervezettel sikerül hasonló megállapodást kötni. A tárca az RMDSZ vezetőivel tavasszal már aláírta az egyezményt.

Kovács Kálmán bejelentette: amennyiben sikerül tartani a novemberi határidőt, a Nagyváradon rendezendő konferencián hivatalosan is bejelentenék az információs társadalom határon túli magyar értekezletének megalakulását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle