Connect with us

technokrata

Az Egyesült Államok elnöke kinevezte a Microsoft képviselőjét a PITAC tagjává

Dotkom

Az Egyesült Államok elnöke kinevezte a Microsoft képviselőjét a PITAC tagjává

A Microsoft SQL Server tervezőmérnöke a számítástechnikai iparág és tudomány 25 vezető szakemberének körében került be a testületbe.

A Microsoft Corporation nagy örömmel jelentette be, hogy Pedro Celist, a Microsoft SQL Server tervezőmérnökét George W. Bush elnök felkérte, hogy az elkövetkező két évben vegyen részt az elnök információs és technológiai tanácsadó testületének (President’s Information and Technology Advisory Committee, PITAC) munkájában.

A testület 25 tagja a számítástechnikai iparág és a tudományos élet területéről, az információs infrastruktúra szakértőinek köréből került ki. Feladatuk, hogy hozzáértő és független tanácsokkal lássák el az elnököt az Egyesült Államoknak az információs technológiák terén megszerzett előnyének megőrzése érdekében, beleértve a nemzeti informatikai infrastruktúra olyan fontos elemeit, mint a nagyteljesítményű számítástechnika, a nagyléptékű hálózatok és a nagy megbízhatóságú szoftverek és rendszerek szerkezete.

A PITAC-ot elnöki rendelettel hozták létre, a Kongresszus a High-Performance Computing Act of 1991 (P. L. 102–194) és a Next Generation Internet Research Act of 1998 (P. L. 105–305) törvényben ruházta fel szerepkörével. A PITAC feladata, hogy segítséget nyújtson a kormányzatnak a XXI. században a gazdasági sikerhez nélkülözhetetlen információs technológiák kifejlesztésének a felgyorsításához.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle