Connect with us

technokrata

Bővül a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ

Dotkom

Bővül a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ

Az intézmény telt házzal működik, így 50 számítógéppel bővül a HIK.

A jelenlegi 300 mellé a tervek szerint további 50 számítógéppel bővül a Kempelen Farkas Hallgatói Központ. Az idén januárban megnyitott szolgáltató intézménybe eddig 4.500 hallgató iratkozott be. A tendenciák szerint ez a szám évvégére elérheti a tízezret is.

Horváth Ádám a központ vezetője elmondta: az intézmény telt házzal működik, a látogatottság főleg az utóbbi két vizsgaidőszakban volt kiemelkedően magas.

Tájékoztatása szerint, a hétfőtől szombatig, reggel 8 órától este 10-ig nyitva tartó központba a hallgatók leginkább az Internet-hozzáférés miatt iratkoznak be; rengetegen használják a fénymásoló szalont és a könyvtárt, de még a gyermekmegőrző is nagy népszerűségnek örvend.

Az intézmény vezetője külön kiemelte: a VIII. kerületi Reviczky utcában lévő központ “felsőoktatási információs pont” integrált szolgáltatásait, amely többek között a diákhitelről és ösztöndíj-lehetőségekről nyújt tájékoztatást.

Horváth Ádám nemzetközi tapasztalatokra utalva elmondta: a magyarországi hallgatói központ példaértékű, még Európában sem jellemző, hogy a szolgáltatások egy helyen ilyen integráltan jelennek meg. Az EU-ban főleg az Internet-elérésére helyezik a hangsúlyt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle