Connect with us

Hirdetés

technokrata

6,8 milliárd dollár az Intel második negyedévi árbevétele

Dotkom

6,8 milliárd dollár az Intel második negyedévi árbevétele

A részvényhozam 0,14 dolláros értéke az előző negyedévhez képest változatlan, míg a 2002. második negyedévében jelentett 0,07 dollárhoz viszonyítva 100 százalékkal magasabb.

Az Intel közzétette második negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit. A lapkagyártó az előző negyedévben 6,8 milliárd dollár árbevételt realizált. Ez 1 százalékkal magasabb, mint az előző negyedévi, és 8 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőtti eredménynél.

A második negyedév nettó nyeresége 896 millió dollár, amely 2 százalékkal alacsonyabb, mint az előző negyedévben elért eredmény, és 101 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőtti nettó eredménynél. A részvényhozam 0,14 dolláros értéke az előző negyedévhez képest változatlan, míg a 2002. második negyedévében jelentett 0,07 dollárhoz viszonyítva 100 százalékkal magasabb.

“Negyedéves eredményünk meghaladta előzetes várakozásainkat, köszönhetően a számítástechnikai termékeink iránt tapasztalt növekvő keresletnek. Ily módon az előző évhez viszonyítva kiváló eredményt érhettünk el – mondta Craig R. Barrett, az Intel vezérigazgatója. “Továbbra is sikeresek vagyunk a fejlődő országok piacán; az ázsiai és csendes-óceáni térségben elért bevétel minden korábbinál magasabb volt.”

“A kutatás-fejlesztésbe, valamint a gyártástechnológiába fektetett tőke csúcsminőségű termékek kifejlesztését és megjelenését eredményezte. A piac lelkesen fogadta a nagyobb teljesítményű Pentium 4 processzoraink megjelenését, melyek asztali számítógépekhez készültek, emellett a notebookokra optimalizált Intel Centrino mobil technológia is igen kedvező piaci fogadtatásra talált. A közelmúltban hoztuk forgalomba a nagy teljesítményt igénylő vállalati rendszerek számára fejlesztett, újgenerációs Itanium 2 processzorunkat, mely széles iparági támogatás mellett jelenhetett meg.
Az Intel 35. születésnapját ünnepli, a Szilícium-völgy megalapítójaként továbbra is az a stratégiánk, hogy innovatív termékeink és technológiáink révén a változás katalizátorai maradjunk. Ez vezethet csak a hosszú távú sikerhez.”

A második negyedév pénzügyi eredményeibe beleértendő az online szolgáltatási üzletág felszámolásának 106 millió dolláros költsége, valamint immateriális javak 112 millió dollárra rúgó értékleírása.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés