Connect with us

technokrata

Súlyos biztonsági hiba a Cisco routerekben

Dotkom

Súlyos biztonsági hiba a Cisco routerekben

A Cisco arra figyelmeztette az Internet-szolgáltatókat és a nagyobb cégeket, hogy egyes routereinek szoftverei olyan hibát rejtenek magukban, amik révén lefagyaszthatók az eszközök – azaz a rajtuk átmenő hálózati forgalom teljesen leblokkolható.

Talán senki nincs a világon, aki hallott már az Internetről és ne tudna a Cisco nevéről. Az Internet gerincének nagy részét adó hálózati eszközöket gyártó cég neve egyet jelent ˝A˝ minőséggel. Most mégis csalódnunk kellett, hiszen bejelentették, hogy egyes routerek komoly biztonsági hibával rendelkeznek.

A Cisco IOS szoftvere fogékony lehet a DoS támadásokkal szemben, nyilatkozta Jim Brady, a cég szóvivője. Ennek kijavítására a Cisco létrehozott egy IOS szoftver fixet, illetve azon dolgozik, hogy minden érintetthez eljuttassa ezt, lecsökkentve a kockázatot, tájékoztatta a nyilvánosságot Brady.

Mint kiderült ugyanis, a Cisco routereit könnyen le lehet fagyasztani egy becsapással. Ha a támadó el tudja hitetni a Cisco eszközzel (egy speciális csomagsorozat révén), hogy a bemenő queue-ja (várakozási listája) televan, akkor az a routeren futó szoftver összeomlását okozza, ez pedig csak egy rebootolás után szüntethető meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle