Connect with us

Kínai cég olcsó Tábla PC-je Európában (is)

Dotkom

Kínai cég olcsó Tábla PC-je Európában (is)

A kínai TDV Vison azon kevés kínai cégek egyike, akik az IT-világban külső piacokra (is) termelnek. Szeptemberre szinte az egész világon kapni lehet majd a gyártó legújabb, alig 200 ezer forintos Tábla PC-jét.

A Kínában, Európában és Észak-Amerikában is bevezetni tervezett V800XPT típusszámú eszköz egy 8,4 colos kijelzővel lesz felszerelve, hogy biztosítsák a kompakt méreteket. Emellett egy 30 GB-os merevlemez szolgálja majd az adattárolás funkcióját, operatív tára pedig 128 MB-nyi DDR SDRAM lesz. Rendelkezni fog emellett egy 800×600 pixel felbontású képeket és videót rögzíteni képes kamerával (videokonferenciákhoz), illetve 802.11b vezetékmentes hálózati csatlakozással.

Az alacsony ár eléréséért folytatott harc egyik segítsége a Transmeta Crusoe processzora lesz – az Intel hasonló termékeihez képest ugyanis ezen gyártó lapkái jelentősen olcsóbbak. A 800 MHz-es processzort pedig a gyártó bőven elegendőnek tartja a szükséges számítási teljesítmény igényeinek ismeretében.

Erre egyébként szükség is lesz, hiszen a Tábla PC-kre nagy igény lenne, ha olcsóbban hozzájuk lehetne jutni. Jelenleg ugyanis a magas ár állítja a legnagyobb gátat a kézírás-felismerésre is képes kis eszközök világhódító útjába.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom