Connect with us

technokrata

Felszámolja részvényopciós programját a Microsoft

Dotkom

Felszámolja részvényopciós programját a Microsoft

Az eddigi ösztönzési rendszer cseréje miatt a könyvviteli rendszert is meg kell változtatni a Microsoftnál.

Ősztől befejezi úgynevezett részvényopciós programját a Microsoft, amelynek alapján eddig elsősorban a vezetőket, de más dolgozókat is – többnyire rendes fizetésükön felül – bizonyos számú vállalati részvény vásárlásának lehetőségével motiválta. A cég döntéséről a Wall Street Journal számolt be. A cikkből az is kiderült, hogy a program számos Microsoft alkalmazottat tett milliomossá, a vállalat papírjainak árfolyam-növekedése révén.

A Windows-t is fejlesztő cég a jövőben szeretné inkább valamennyi alkalmazottját tulajdonossá tenni, azaz 50 ezer embernek adna korlátozott részvényesi jogokat megtestesítő értékpapírokkal. A korlátozás alatt elsősorban az értendő, hogy a részvényes a papírokat csak öt év elteltével adhatná el, feltéve, ha még mindig a Microsoft dolgozója.

Az eddig érvényben volt juttatási rendszert számos bírálat ért, például amiatt, hogy az opciót a korábban megállapított áron lehetett felhasználni, így kedvezményezettjei, a részvény erősödése esetén, jelentős árfolyamnyereségekre tehettek szert, függetlenül a vállalati eredmények alakulásától.

Az eddigi ösztönzési rendszer cseréje miatt a könyvviteli rendszert is meg kell változtatni. – szivárogtatta ki a Microsoft. A Wall Street Journal azt is tudni véli, hogy a vezetők a jövőben részvénydíjazásban részesülnének a jelenlegi opciós program helyett, melynek értékét az ügyfelek elégedettségéhez igazítanák.

A Wall Street Journal cikkének végkövetkeztetése az, hogy a technológiai boom, amely egy évtizede lehetővé tette a részvényopciós programok elterjedését a szektorban, az ipari érettség szakaszába lépett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák