Connect with us

Hirdetés

technokrata

A termelés még tart a csődbement szécsényi elektronikai gyártónál

Dotkom

A termelés még tart a csődbement szécsényi elektronikai gyártónál

Amíg van miből finanszírozni, addig termel a szécsényi központú Elektronikai és Mechanikai Kft.

Az elektronikai bérgyártással foglalkozó szécsényi központú Elektronikai és Mechanikai Kft. azért ment csődbe, mert nem tudta pótolni a szintén felszámolás alatt álló Grundig megrendeléseit, ami 30 százalékot is meghaladó kiesést jelentett a magyar vállalatnak. Ám egyelőre folytatják a gyártást, s a cég további sorsa attól függ, hogy meg tudják-e oldani a termelés finanszírozását, az alapanyagok beszerzését és a szolgáltatások fenntartását.

A felszámoló Reorg Gazdasági és Pénzügyi Rt. adatai szerint 155 millió forintra van szükség ahhoz, hogy kifizethessék a szécsényi és a váci üzem 842 dolgozójának májustól elmaradt munkabérét, illetve a felmondással járó kiadásokat. Az összeget a központi bérgarancia alapból igényelték, a kifizetések az átutalást követően kezdődnek el.

A váci és a szécsényi üzem is rendelkezik megrendelésekkel, és mindkét helyen folytatják a termelést mindaddig, amíg gazdaságosan működik a cég és a befektetőkkel, finanszírozókkal folytatott tárgyalások konkrét eredményt hoznak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés