Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sulinet Expressz mintegy 2 millió magyar állampolgár számára előnyös

Dotkom

A Sulinet Expressz mintegy 2 millió magyar állampolgár számára előnyös

Az Oktatási Minisztérium üdvözli az IVSZ állásfoglalását.

A Sulinet Expressz program egyszerre teljesíti a piac és a társadalom elvárásait. – tolmácsolta az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) véleményét Kóka János, a szervezet elnöke. Hozzátette azt is: a Sulinet Expressz nem csak, hogy erősíti Magyarországon a PC-k piacát, de érdemben hozzájárul az információs társadalom fejlesztéséhez is, ami társadalmi érdek.

Az IVSZ becslése szerint Sulinet Expressz mintegy 100 ezerrel növeli majd a magyarországi – egyébként évente átlagosan 250 ezer darabos – újszámítógépek piacát.

“Az Oktatási Minisztérium teljes mértékben egyetért az Informatikai Vállalkozók Szövetségének sajtótájékoztatóján elhangzottakkal. Örülünk, hogy a Sulinetes termékek áráról folyó, egy hete tartó irracionális vitában megszólalt az egyik legilletékesebb szereplő: a legális kereskedelmet képviselő szakmai szervezet.” – tartalmazza az Oktatási Minisztérium közleménye.

A tárca szerint az általuk kezdeményezett program jó a kedvezményezett személyeknek (mintegy 2 millió magyar állampolgárnak), akik közül sokan eddig nem is gondolhattak volna hasonló beruházáson, illetve a legális tevékenységet folytató cégeknek, mert a legális piac növekedése folytán jogkövető magatartásuk anyagilag is kifizetődőbbé vált. És nem utolsó sorban előnyös a magyar államnak is, mely eddig évi sok tízmilliárdos bevételtől esett el a szürke- és feketegazdaság térnyerése miatt.

“Akinek a Sulinet Expressz program az elmúlt hét tapasztalatai szerint biztosan nem jó: a nem teljesen tiszta kereskedelmet folytató cégeknek, mert nem tudnak annyival olcsóbbak lenni, mint az adókedvezmény mértéke, az ellenzéki pártoknak, akiknek az ország érdekénél is fontosabb a pártpolitika, ezért minden kormányzati siker láttán személyeskedő támadásba lendülnek” – vág vissza a programot bírálóknak a minisztérium.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés