Connect with us

technokrata

Microsoft eszközkészlet a biztonságosabb internetezésért

Dotkom

Microsoft eszközkészlet a biztonságosabb internetezésért

Redmond olyan eszközkészletet adott ki fejlesztői kezéből, melyek alkalmazása révén biztonságosabbá tehetők a webszolgáltatás alkalmazások.

A Web Security Enhancements (WSE) 2 nevű szoftver elérhetővé teszi a vállalatok számára, hogy a legutolsó biztonsági lehetőségeket alkalmazzák, legyen szó akár Microsoft, akár egyéb szoftvergyártó (IBM, Sun Microsystem) termékéről. Az alkalmazás révén a szoftverfejlesztők azt remélik, hogy még biztonságosabbá válhatnak a webszolgáltatásokat alkalmazó programok.

Maguk a webszolgáltatások olyan programozási szabályok és XML-alapú szabványok gyűjteményét képezik, melyek révén a kifejlesztett alkalmazások között könnyen megoszthatóvá válik az információ. Jelenlegi üzleti felhasználása főként az egymástól alaposan elütő rendszerek közötti adatcsere témájában említhetők – ám az adattovábbítás biztonságosságának kérdése miatt még mindig nem terjedhetett el kellőképpen.

Ezen igyekszik változtatni a WSE 2, amit kifejezetten azért hoztak létre, hogy leegyszerűsítse az ügyfelek, csoportok közötti kommunikáció biztosítását, illetve hogy könnyebbé tegye az üzleti tranzakciókban részt vevő emberek személyazonosságának védelmét. Az eszközkészlet ennek elérése érdekében több, IT-biztonsággal kapcsolatos specifikációt is implementált (WS-Policy, WS-SecurityPolicy, WS-Trust, WS-SecureConversation és WS-Addressing).

A WSE 2 révén lehetővé válik biztonsági szabályok létrehozása, s a fejlesztők és az adminisztrátorok anélkül változtathatják meg ezeket, hogy a programokat újra kellene írni. Például létrehozható egy olyan szabály, amivel egy hálózati adminisztrátor számára elérhetővé válnak a vállalati szerverek munkaidőben, de azon túl már nem. A WS-Policy és WS-SecurityPolicy szabályszerkesztő mechanizmussal anélkül meg lehet a fenti szabályt változtatni, hogy az bármilyen alkalmazáskód újraírását igényelné – jegyezte meg Rebecca Dias, a Microsoft webszolgáltatások fejlesztéséért felelős részlegének termékmenedzsere.

Az eszköztár révén XML dokumentumok többféle protokollal is továbbíthatóvá válnak, például HTTP vagy TCP által. Ennek révén egyszerűbben hozhatók létre a nem-PC-s eszközökben teljesítő webszolgáltatásokkal való kommunikáció.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek