Connect with us

technokrata

Symantec szerint nem fenyegeti őket a Microsoft cégfelvásárlása

Dotkom

Symantec szerint nem fenyegeti őket a Microsoft cégfelvásárlása

A Microsoft antivírus biznisze nem érinti a Symantec-et, nyugtatja meg a közvéleményt a cég vezérigazgatója. Ám hogy mi a helyzet a valóságban, az nem (csak) az igazgatótól függ…

Körülbelül egy hónapja adtunk hírt arról, hogy a Microsoft felvásárolta a GeCAD nevű romániai szoftverfejlesztő céget. A keleti szomszédunkban ténykedő csapat a víruskeresés és -irtás témakörével foglalkozott, amíg meg nem jelent Redmond az ajánlatával, amit végül elfogadtak. Ennek eredményeként a Microsoft is beszállhat a digitális kártevők elleni harcba – ezzel veszélyeztetve az olyan nagy múltú cégek lehetőségeit és piacait, mint a Symantec vagy a Network Associates.

Éppen a fenti aggályok megerősödése miatt nyilatkozott úgy nemrég John Thompson, a Symantec vezérigazgatója, hogy különösebb fenyegetést nem jelent a cég számára a Microsoft cégfelvásárlása, illetve jövőbeli tervei. Pedig ez utóbbi komolyan gondolja minden cselekedetét: a szoftverfejlesztő óriás ingyenes antivírus megoldást tervez bevezetni a piacon. Thompson erre úgy reagált, hogy a biztonság többet jelent, mint egy antivírus program; szerinte technológiák integráltságának magas fokát igényli a megfelelő védelem. Úgy vélte az igazgató, hogy a Symantec márka elég erős a vállalati szegmensben ahhoz, hogy ellenálljon a Microsoft jelentette fenyegetésnek, de az egyéni felhasználói piacon és a low-end szegmensben már sokkal inkább teret hódíthat Redmond.

Greg Baufield, a Nexus Information System egyik menedzsere úgy vélte, hogy a felhasználók nagy része nem hiszi, hogy a Microsoft képes lenne egy valóban biztonságos szolgáltatás működtetésére. Egyben közölte is, hogy cégük IT-biztonságának megoldásszállítójául a Symantec-et választották, mégpedig azért, mert szerintük a Symantec világos jövőképpel rendelkezik.

Egyet azonban nem szabad elfelejteni: a Microsoft már nem egy olyan szegmensben megvetette a lábát, ahol aztán dominanciára tett szert – az előzetes jóslatok ellenére. Legékesebb példa erre a böngészők piaca, ahol az egykor nagy névnek számító Netscape mára szinte teljesen eltűnt a porondról (ezt egyébként az e héten futó szavazásunk is alátámasztani látszik); de lehetne más példákat is említeni: a PDA-k területe, vagy a mobiltelefonok világa szintén az egyre növekvő Microsoft uralom jeleit mutatja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom