Connect with us

Hirdetés

technokrata

Példátlan eladási statisztikákat várnak az Intelnél

Dotkom

Példátlan eladási statisztikákat várnak az Intelnél

A chipgyártó gigász tervei szerint olyan eredményekre számít a negyedik negyedévben, amilyenre még nem volt példa.

2003 utolsó negyedévében minden idők legjobb notebook-processzor eladási mutatóit várják az Intelnél. A Centrino technológia sikere nyomában már jelenleg is szinte teljes dominanciát élvez a gyártó a mobil szegmensben, ám a Dothan piacra dobásával még inkább meg fogja erősíteni piaci pozícióit – jósolják a cégnél.

A múlt héten számoltunk be arról, hogy a Dothan megjelenési idejét előrehozta az Intel a harmadik negyedév végére, vagy a negyedik negyed elejére (legutolsó információk szerint ennek ideje október hónapja lesz). A 2 MB-os másodszintű cache-sel és 400 MHz-es rendszerbusszal bíró Dothan órajele még a sok tartalékot magában rejtő 90 nanométeres gyártási eljárásnak köszönhetően sem szökik fel túlságosan: megjelenésekor 1,8 GHz-es lesz a legnagyobb teljesítményű példány. Ezzel egy időben kerül piacra az első alacsony energiaigényű Dothan CPU is, elsőként az 1,2 GHz-es változat.

Mennyire megalapozott az októberi megjelenés? Annyira, hogy a nagyobb tajvani noteszgép-gyártók (Quanta, Compal, Asustek, FIC) már rendelkeznek mintapéldányokkal az Intel új processzorából. Ennek köszönhetően még a karácsonyi szezonra piacon lesznek az új, Dothan CPU-val felszerelt notebookok.

A Dothan debütálásával egy időben az Intel árat is fog csökkenteni mobil fronton: a tavaszi megjelenéskor 300-660 dollár közötti árról az akkori processzorok értéke 210-330 dolláros szintre fog süllyedni. Ennek, és a további hardvereszközök folyamatosan eső árainak köszönhetően hamarosan általánossá válnak az 1000-1100 dolláros árkategóriába eső Centrino-s mobil számítógépek; a tajvani noteszgép-gyártók szerint.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés