Connect with us

Példátlan eladási statisztikákat várnak az Intelnél

Dotkom

Példátlan eladási statisztikákat várnak az Intelnél

A chipgyártó gigász tervei szerint olyan eredményekre számít a negyedik negyedévben, amilyenre még nem volt példa.

2003 utolsó negyedévében minden idők legjobb notebook-processzor eladási mutatóit várják az Intelnél. A Centrino technológia sikere nyomában már jelenleg is szinte teljes dominanciát élvez a gyártó a mobil szegmensben, ám a Dothan piacra dobásával még inkább meg fogja erősíteni piaci pozícióit – jósolják a cégnél.

A múlt héten számoltunk be arról, hogy a Dothan megjelenési idejét előrehozta az Intel a harmadik negyedév végére, vagy a negyedik negyed elejére (legutolsó információk szerint ennek ideje október hónapja lesz). A 2 MB-os másodszintű cache-sel és 400 MHz-es rendszerbusszal bíró Dothan órajele még a sok tartalékot magában rejtő 90 nanométeres gyártási eljárásnak köszönhetően sem szökik fel túlságosan: megjelenésekor 1,8 GHz-es lesz a legnagyobb teljesítményű példány. Ezzel egy időben kerül piacra az első alacsony energiaigényű Dothan CPU is, elsőként az 1,2 GHz-es változat.

Mennyire megalapozott az októberi megjelenés? Annyira, hogy a nagyobb tajvani noteszgép-gyártók (Quanta, Compal, Asustek, FIC) már rendelkeznek mintapéldányokkal az Intel új processzorából. Ennek köszönhetően még a karácsonyi szezonra piacon lesznek az új, Dothan CPU-val felszerelt notebookok.

A Dothan debütálásával egy időben az Intel árat is fog csökkenteni mobil fronton: a tavaszi megjelenéskor 300-660 dollár közötti árról az akkori processzorok értéke 210-330 dolláros szintre fog süllyedni. Ennek, és a további hardvereszközök folyamatosan eső árainak köszönhetően hamarosan általánossá válnak az 1000-1100 dolláros árkategóriába eső Centrino-s mobil számítógépek; a tajvani noteszgép-gyártók szerint.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom