Connect with us

Szabálytalanságok a BM híradástechnikai szolgálatnál

Dotkom

Szabálytalanságok a BM híradástechnikai szolgálatnál

A hírek szerint a speciális szolgálatnál használt bérszámfejtő szoftver nem alkalmas ellenőrzésre, ezért használata szabálytalan.

A Népszava egyik írása szerint szabálytalanságok egész sorát tárta fel egy az ORFK híradástechnikai szolgálatánál végzett belső vizsgálat. A lap úgy véli: az informatikai és kommunikációs beruházásokat végző részleg éveken át “meglehetősen szabadon gazdálkodott a rábízott milliárdokkal”.

Az ORFK egykori híradástechnikai szolgálata fél éve már a Belügyminisztérium alá tartozik. Ennek ellenére a rendőrség természetesen kivizsgálja az ügyet.

A lap a belső vizsgálat eredményeire hivatkozva azt állítja: a speciális szolgálatnál használt bérszámfejtő szoftver nem alkalmas ellenőrzésre, ezért használata szabálytalan. Emellett a Szolgálatnál meglehetősen “bőkezűen bántak” a személyi jutalmakkal, valamint a közbeszerzési nyilvántartásra sem volt rendszer bevezetve, mint ahogy a szabadkézi vétellel megvásárolt eszközök elkülönítésére sem. Mintegy 1.600 tárgyi eszközzel pedig nem tudtak elszámolni.

A Belügyminisztérium egyelőre tájékozódik az ügyben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom