Connect with us

technokrata

Még biztonságosabb dokumentumok az IBM révén

Dotkom

Még biztonságosabb dokumentumok az IBM révén

A Kék Óriás bejelentette az Adobe-bal kötött szövetkezését, melynek eredményeként az Acrobattal készített dokumentumok biztonsága tovább nőhet.

Az újabb IBM számítógépek (asztali és mobil változatok egyaránt) fel vannak szerelve egy biztonsági chippel – ez az úgynevezett beágyazott biztonsági alrendszer (embedded security subsystem). Ez digitális aláírási adatokat tárol(hat), ami a merevlemezen lementett változatokhoz képest még nagyobb fokú biztonságot garantál. Nos, az Adobe-bal kötött megállapodás értelmében pont ez a chip jut kibővített szerepkörhöz.

A PDF formátumban tárolt dokumentumok egy nemrég eszközölt újítás révén már támogatják a digitális aláírás révén történő hitelesítést. Ezt ötvözte a két cég az ehhez szükséges adatoknak chipben való tárolásával. Amint azt Stacy Cannady, az IBM kliensbiztonság csoportjának termékmenedzsere elmondta, így jóval nagyobb védelemben részesülhetnek a dokumentumok, hiszen ha be is törnek a rendszerbe, az információt nem találják meg a merevlemezen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák