Connect with us

3Com Embedded Firewall: az iparág legmagasabb biztonsági szintjén

Dotkom

3Com Embedded Firewall: az iparág legmagasabb biztonsági szintjén

A noteszgépekben használt 3Com Firewall PC Card és a Secure Computinggel együttműködésben kifejlesztett 3Com Embedded Firewall Policy Server elnyerte a technológiai iparág legmagasabb biztonsági szintjét jelentő Common Criteria tanúsítványt.

Szigorú tesztelési folyamat után a 3Com Firewall PC Card és Embedded Firewall Policy Server termékei elnyerték a Common Criteria Evaluated Assurance Level 2 + Flaw Remediation (EAL2+) minősítést. A Common Criteria egy – az információk titkosságának, integritásának és rendelkezésre állásának biztosításával kapcsolatos – szabványgyűjtemény, amelyet világszerte használnak az információtechnológiai termékek biztonsági funkcionalitásának és megbízhatóságának értékelésére és ellenőrzésére.

„A Haditengerészet hadászati fejlesztési parancsnoksága (Navy Warfare Development Command) négy önálló kísérlet során a jelenlegi rendszervédelmi technológia példájaként használta az Embedded Firewall kártyákat.” – mondta CDR Jeff White, az Egyesült Államok haditengerészetének newporti Hadászati fejlesztési parancsnokságán szolgáló információs hadászati tiszt. „Bemutattuk azt a jelentős potenciált, amellyel ezek a technológiák képesek a katonai hálózatokat megvédeni a saját Red Team támadások okozta előkészített rongálástól. A támadások elhárítása mellett az Embedded Firewall a kezelők visszajelzései szerint felhasználóbarát, egyszerűen beállítható és könnyen karbantartható.”

A Common Criteria szorosan meghatározott követelményeinek megfelelően a 3Com termékek mind funkcionális, mind strukturális szempontból kiértékelésre kerültek. A Common Criterián belül a funkcionális értékelés (az EAL1) azt igazolja, hogy a termék biztonsági funkciói a terveknek megfelelően működnek, míg a strukturális értékelés (az EAL2) a termék biztonsági elgondolásait, valamint egy aktuális implementációban a biztonsági funkcióit értékeli, illetve azt, hogy a gyártó kereste és javította-e a sebezhető pontokat. A kiegészítő Flaw Remediation (FLR.2) vagy + jelölés elérése érdekében a 3Com az esetleges biztonsági réseket felderítő eljárásokat dolgozott ki, és gondoskodott a javítási műveletek azonosításáról és az erre vonatkozó információk eljuttatásáról a vásárlókhoz.

„A Secure Computing több mint két évig dolgozott együtt a DARPA-val (Defense Advanced Research Projects Agency, az Amerikai Védelmi Hivatal kutatási-fejlesztési szervezete). Az ottani kutatási fáradozásokat sikeresen vittük át egy kereskedelmi forgalomban kapható 3Com-megoldásba, hogy a ma kapható egyik legpraktikusabb, a rosszindulatú beavatkozásoktól védett hálózati biztonsági megoldást nyújthassuk.”– mondta Chris Filo, a Secure Computing fejlett technológiákkal foglalkozó részlegének alelnöke és vezérigazgatója.

Embedded Firewall

A 3Com Embedded Firewall termékei egy megosztott, rosszindulatú beavatkozásoknak ellenálló védelem kritikus réteget alakítanak ki a hálózati támadásokkal és jogosulatlan elérésekkel szemben. A 3Com Firewall PCI és PC Card hardveres tűzfalcsaládjai mindenütt megvédik a szervereket, az asztali és noteszgépeket – a vállalati peremhálózaton kívül és belül. A 3Com Embedded Firewall Policy Server szoftvere a biztonsági irányelvek és a beágyazott tűzfalrendszerek időkímélő központi felügyeletét teszi lehetővé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom