Connect with us

Hirdetés

technokrata

3Com Embedded Firewall: az iparág legmagasabb biztonsági szintjén

Dotkom

3Com Embedded Firewall: az iparág legmagasabb biztonsági szintjén

A noteszgépekben használt 3Com Firewall PC Card és a Secure Computinggel együttműködésben kifejlesztett 3Com Embedded Firewall Policy Server elnyerte a technológiai iparág legmagasabb biztonsági szintjét jelentő Common Criteria tanúsítványt.

Szigorú tesztelési folyamat után a 3Com Firewall PC Card és Embedded Firewall Policy Server termékei elnyerték a Common Criteria Evaluated Assurance Level 2 + Flaw Remediation (EAL2+) minősítést. A Common Criteria egy – az információk titkosságának, integritásának és rendelkezésre állásának biztosításával kapcsolatos – szabványgyűjtemény, amelyet világszerte használnak az információtechnológiai termékek biztonsági funkcionalitásának és megbízhatóságának értékelésére és ellenőrzésére.

„A Haditengerészet hadászati fejlesztési parancsnoksága (Navy Warfare Development Command) négy önálló kísérlet során a jelenlegi rendszervédelmi technológia példájaként használta az Embedded Firewall kártyákat.” – mondta CDR Jeff White, az Egyesült Államok haditengerészetének newporti Hadászati fejlesztési parancsnokságán szolgáló információs hadászati tiszt. „Bemutattuk azt a jelentős potenciált, amellyel ezek a technológiák képesek a katonai hálózatokat megvédeni a saját Red Team támadások okozta előkészített rongálástól. A támadások elhárítása mellett az Embedded Firewall a kezelők visszajelzései szerint felhasználóbarát, egyszerűen beállítható és könnyen karbantartható.”

A Common Criteria szorosan meghatározott követelményeinek megfelelően a 3Com termékek mind funkcionális, mind strukturális szempontból kiértékelésre kerültek. A Common Criterián belül a funkcionális értékelés (az EAL1) azt igazolja, hogy a termék biztonsági funkciói a terveknek megfelelően működnek, míg a strukturális értékelés (az EAL2) a termék biztonsági elgondolásait, valamint egy aktuális implementációban a biztonsági funkcióit értékeli, illetve azt, hogy a gyártó kereste és javította-e a sebezhető pontokat. A kiegészítő Flaw Remediation (FLR.2) vagy + jelölés elérése érdekében a 3Com az esetleges biztonsági réseket felderítő eljárásokat dolgozott ki, és gondoskodott a javítási műveletek azonosításáról és az erre vonatkozó információk eljuttatásáról a vásárlókhoz.

„A Secure Computing több mint két évig dolgozott együtt a DARPA-val (Defense Advanced Research Projects Agency, az Amerikai Védelmi Hivatal kutatási-fejlesztési szervezete). Az ottani kutatási fáradozásokat sikeresen vittük át egy kereskedelmi forgalomban kapható 3Com-megoldásba, hogy a ma kapható egyik legpraktikusabb, a rosszindulatú beavatkozásoktól védett hálózati biztonsági megoldást nyújthassuk.”– mondta Chris Filo, a Secure Computing fejlett technológiákkal foglalkozó részlegének alelnöke és vezérigazgatója.

Embedded Firewall

A 3Com Embedded Firewall termékei egy megosztott, rosszindulatú beavatkozásoknak ellenálló védelem kritikus réteget alakítanak ki a hálózati támadásokkal és jogosulatlan elérésekkel szemben. A 3Com Firewall PCI és PC Card hardveres tűzfalcsaládjai mindenütt megvédik a szervereket, az asztali és noteszgépeket – a vállalati peremhálózaton kívül és belül. A 3Com Embedded Firewall Policy Server szoftvere a biztonsági irányelvek és a beágyazott tűzfalrendszerek időkímélő központi felügyeletét teszi lehetővé.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés