Connect with us

technokrata

Új generációs AMD processzorok

Dotkom

Új generációs AMD processzorok

Az Advanced Micro Devices hamarosan új generációs mobilprocesszorokat bocsát útjára, egy időben az asztali CPU-k piacra dobásával.

Szeptember 22. – nagy nap az AMD életében. Egyszerre indul ugyanis útnak a noteszgépeket és az asztali számítógépeket is meghódítani hivatott újgenerációs processzorok hada. Fontos lépés ez a chipgyártónak, mivel ha üzletileg nem váltja be a cég (és a befektetők) reményeit, akkor bizony nagy gondba kerülhet az AMD.

Éppen emiatt igyekeznek mindent tökéletesen elegyengetni a vállalatnál, egészen hétfőig még az indulás napja is titokban maradt. A hét elején azonban egy kiszivárgott belső dokumentum révén lehullt a lepel. A hozzávetőleges dátumot egyébként már januárban tudni lehetett, az AMD akkor közölte, hogy szeptemberre várhatók az új processzorok, ám konkrét időpontot nem árultak el a cég képviselői. Lehet, hogy most is csúszás lesz (bár nem valószínű), hiszen az Athlon64 és az Athlon64-M eredeti megjelenési idejét már többször eltolták.

Több komoly fejlesztéssel büszkélkedhet a processzor, például az integrált memóriavezérlő is hozzájárul a teljesítménynöveléshez. Legfontosabb változás a korábbi CPU-khoz képest azonban az lesz, hogy a 32 bites kód mellett a 64 bites szoftvereket is tudja futtatni. Ezen új funkciókra szüksége is lesz az AMD-nek, különösen a mobil szegmensben, ahol az Intel a Centrino technológia, és a mobil P4-esek asztali változataikhoz való közelítése révén szinte egyeduralkodóvá vált.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom