Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyílt levél a magyar hatóságnak, és a magyar médiának hacker témában…

Dotkom

Nyílt levél a magyar hatóságnak, és a magyar médiának hacker témában…

Kovács Krisztiánnak, a Hacktivity szervezőjének nyílt levele a hatóságokhoz, és a médiához.

“Sajnos egyre nyilvánvalóbb, hogy szélmalom harcot vívunk hacker témában, mert hiába rendezünk meg egy hacker találkozót azért, hogy végre tisztán lássunk ebben a témában, ha Peszleg Tibor a televízióban egy mondatával agyoncsapja az egészet.

Hiába tárnánk fel egy biztonsági rést, ha már a probléma előadását is bünteti a törvény.
Bár a BTK-ban a hacker szó nem szerepel, Peszleg Tibor tegnap este egy televíziós beszélgetésben egy az egyben bűnözőként azonosította a hackereket, amely szintén azt mutatta, hogy a hatóság is képzavarral küszködik e témában.

Egyre inkább az a véleményem, hogy amíg a média képviselői nyitottak a téma iránt, és elfogadják a hackerek pozitív hozzáállását, addig a hivatalos szervek nem tudnak, vagy nem akarnak különbséget tenni hacker-cracker között.

A műsorban egyébként szó esett az etikus hack-elésről is, amelynek lényege, hogy egy vállalat előzetes szerződés alapján megbíz egy céget, aki átnézi a rendszerét, és kijavítja a hibákat.

Nos, akkor kérdem én, a megbízott cégnél dolgozó emberek is hackerek? Tehát bűnözők?
A “mezei” hacker miért más, ha ugyanezt ingyen elvégzi?

Én személy szerint úgy látom, hogy a hazai hackereket a hatóság kényszerpályára terelné, melynek végállomása a törvénysértés. A médiának és a hatóságnak egyaránt fel kellene ismernie, hogy van Magyarországon egy olyan réteg, amely megfelelő szakmai tudással rendelkezve segítene olyan problémák megoldásában, amelyeknek fontosságáról, rosszabb esetben létezéséről maguk a szakértők sem tudnak.

Mivel valamelyest rálátásom van mind a hazai (komoly) problémákra, mind pedig a hatóság (egyelőre) elutasító magatartására, személy szerint mindent meg fogok tenni azért, hogy ezt az űrt pótoljam a magam módján, ha mással nem, egy hacker-találkozó szervezésével jövőre is, amelyre az idei találkozóhoz hasonlóan meghívom a hivatalos szerveket, remélve, hogy a jövőben elfogadják eme felkérést.”

Kovács Krisztián
HACKTIVITY szervező



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés