Connect with us

technokrata

Nyílt levél a magyar hatóságnak, és a magyar médiának hacker témában…

Dotkom

Nyílt levél a magyar hatóságnak, és a magyar médiának hacker témában…

Kovács Krisztiánnak, a Hacktivity szervezőjének nyílt levele a hatóságokhoz, és a médiához.

“Sajnos egyre nyilvánvalóbb, hogy szélmalom harcot vívunk hacker témában, mert hiába rendezünk meg egy hacker találkozót azért, hogy végre tisztán lássunk ebben a témában, ha Peszleg Tibor a televízióban egy mondatával agyoncsapja az egészet.

Hiába tárnánk fel egy biztonsági rést, ha már a probléma előadását is bünteti a törvény.
Bár a BTK-ban a hacker szó nem szerepel, Peszleg Tibor tegnap este egy televíziós beszélgetésben egy az egyben bűnözőként azonosította a hackereket, amely szintén azt mutatta, hogy a hatóság is képzavarral küszködik e témában.

Egyre inkább az a véleményem, hogy amíg a média képviselői nyitottak a téma iránt, és elfogadják a hackerek pozitív hozzáállását, addig a hivatalos szervek nem tudnak, vagy nem akarnak különbséget tenni hacker-cracker között.

A műsorban egyébként szó esett az etikus hack-elésről is, amelynek lényege, hogy egy vállalat előzetes szerződés alapján megbíz egy céget, aki átnézi a rendszerét, és kijavítja a hibákat.

Nos, akkor kérdem én, a megbízott cégnél dolgozó emberek is hackerek? Tehát bűnözők?
A “mezei” hacker miért más, ha ugyanezt ingyen elvégzi?

Én személy szerint úgy látom, hogy a hazai hackereket a hatóság kényszerpályára terelné, melynek végállomása a törvénysértés. A médiának és a hatóságnak egyaránt fel kellene ismernie, hogy van Magyarországon egy olyan réteg, amely megfelelő szakmai tudással rendelkezve segítene olyan problémák megoldásában, amelyeknek fontosságáról, rosszabb esetben létezéséről maguk a szakértők sem tudnak.

Mivel valamelyest rálátásom van mind a hazai (komoly) problémákra, mind pedig a hatóság (egyelőre) elutasító magatartására, személy szerint mindent meg fogok tenni azért, hogy ezt az űrt pótoljam a magam módján, ha mással nem, egy hacker-találkozó szervezésével jövőre is, amelyre az idei találkozóhoz hasonlóan meghívom a hivatalos szerveket, remélve, hogy a jövőben elfogadják eme felkérést.”

Kovács Krisztián
HACKTIVITY szervezőSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle