Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyszerűsített, de továbbra is hatékony e-mail titkosítás

Dotkom

Egyszerűsített, de továbbra is hatékony e-mail titkosítás

Egy kaliforniai cég új eljárásának köszönhetően egyszerűsíthető az e-mailes titkosítás folyamata.

A Voltage Security e-mail titkosítási rendszere a jelenleg használt eljárásból indult ki. Napjainkban a kódolás feloldása kétkulcsos megoldás révén érhető el: egy személyesen eltárolt és egy, a nyilvánosság számára is hozzáférhető kulcs biztosítja az üzenetek titkosságát. A Voltage azonban picit másként közelítette meg a témát: az úgynevezett nyilvános kulcs a küldő e-mailcíméből fakad, ezáltal a kódolás visszafejtésének eljárása egy lépéssel lerövidül.

Sathvik Krishnamurthy, a Voltage vezérigazgatója elmondta, hogy így nincs szükség a titkosítás hitelesítésének megszerzésére; mindemellett viszont a titkosítás szintje ugyanolyan marad, mint a jelenleg létező nyíltkulcsos hitelesítés esetén. A cég vezetői elmondták, hogy szoftverük egyszerűsége miatt elsősorban azon cégek érdeklődése várható, amelyeknél megvan az igény a titkosított kommunikációra, ám a jelenlegi rendszerek bevezetésétől elriadtak, annak (vélt vagy valós) bonyolultsága miatt.

Mi sem jelzi jobban a Voltage technikájának egyszerű használhatóságát, hogy a cég által fejlesztett szoftvert csak a küldőnek kell alkalmaznia (természetesen a másik oldalon sem árt egy a cég programjából, hiszen a választ sem árt titkosítottan küldeni). A címzett a kódolt üzenet fogadását szinte bármelyik, népszerű e-mail klienssel megteheti: Outlook (Express), Eudora, BlackBerry stb. Már elkészült az IBM Lotus Notes szoftverére fejlesztett tesztváltozat is.

Krishnamurthy azt is közölte az érdeklődőkkel, hogy szoftverük használata érezhetően csökkentheti a titkosítási rendszerek adminisztratív költségeit – igaz, azt nem árulta el, hogy ez pontosan mekkora összeg lehet. A vezető elmondta: már kereskedelmi forgalomban is elérhető fejlesztésük; használatára példaként a Silicon Valley Bankot és az eHealthInsurance-t nevezte meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés