Connect with us

technokrata

Antaur: új mobilprocesszor

Dotkom

Antaur: új mobilprocesszor

A Via új, noteszgépekbe szánt processzora az Antaur nevet kapta.

A távol-keleti gyártó legújabb mobilprocesszora az alacsony energiaigényű hordozható számítógépeket, illetve a vezetékmentes piacokat célozza meg. Az 1 GHz-es Antaur a Via Nehemiah mikroprocesszorára alapul, és mindössze 11 wattot fogyaszt. További fontos képesség az alacsony energiafelhasználás frontján a Via által Powersavernek elkeresztelt technológia, amely a számítási teljesítménnyel szembeni igény csökkenésére reagálva akár 50 százalékkal is vissza tudja fogni a felhasználandó energia mennyiségét.

Rendelkezik multimédiás parancskészlettel (SSE) is, illetve egy lebegőpontos egység (FPU) és 64 KB-nyi másodszintű cache is a processzor része. Padlock névvel illetik az Antaurban megtalálható véletlenszám generátort, ami a processzor magjának egy kiterjesztése. A Via a megjelenéssel együtt hírül adta azt is, hogy más órajelű Antaurok megjelenése is várható.

Egyelőre Ázsiát célozza meg a gyártó a processzorral, elsősorban a nagy kínai felvevőpiacra ráhajtva. Az Antaur CPU-val felszerelt noteszgépek azonban a világ más részein is elérhetőek lesznek: a Via ígéretei szerint az Egyesült Államok és Európa is megismerkedhet majd a processzorral az idei év vége felé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák