Connect with us

Hirdetés

technokrata

1 GB-os memóriamodulok a Samsungtól

Dotkom

1 GB-os memóriamodulok a Samsungtól

A távol-keleti gigász elkezdte szállítani az 1 GB-os kapacitással bíró, noteszgépekbe szánt DDR 400-as memóriamoduljait.

A Samsung bejelentette, hogy már szállítják a noteszgépekbe szánt legújabb típusú memóriamodulokat. A dupla adatsűrűségű, azaz DDR 400-as modellek kapacitása 1 GB. Ez egyben az első ilyen modul, amelyik már mennyiségi gyártásban van, azaz nem csak prototípus létezik belőle. Maguk a SO-DIMM modulok egyébként 16 DDR chipet használnak, melyek két sorban helyezkednek el a NYÁK-on.

Akár 50 százalékkal is túlszárnyalhatja a régi DDR 266-os memóriákat csúcs-sávszélesség tekintetében, közölték a fejlesztők. Ehhez nagyban hozzájárult az új technológiák alkalmazása: a Samsung 10 nanométeres gyártási eljárással készíti ezen modulokat. A sebesség ilyen szintű feltornázáshoz a disszipált hő mennyiségét is csökkenteni kellett, ezt pedig az új, kisebb méretű vezetőcsíkok mellett azok anyagának megváltoztatása – szilíciumra integrált réz – is segítette.

A Samsung kisebb kapacitású – 256 MB, 512 MB – DDR 400-as SDRAM-okat is kínál azok számára, akik megelégednek a kisebb operatív tárral is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés