Connect with us

1 GB-os memóriamodulok a Samsungtól

Dotkom

1 GB-os memóriamodulok a Samsungtól

A távol-keleti gigász elkezdte szállítani az 1 GB-os kapacitással bíró, noteszgépekbe szánt DDR 400-as memóriamoduljait.

A Samsung bejelentette, hogy már szállítják a noteszgépekbe szánt legújabb típusú memóriamodulokat. A dupla adatsűrűségű, azaz DDR 400-as modellek kapacitása 1 GB. Ez egyben az első ilyen modul, amelyik már mennyiségi gyártásban van, azaz nem csak prototípus létezik belőle. Maguk a SO-DIMM modulok egyébként 16 DDR chipet használnak, melyek két sorban helyezkednek el a NYÁK-on.

Akár 50 százalékkal is túlszárnyalhatja a régi DDR 266-os memóriákat csúcs-sávszélesség tekintetében, közölték a fejlesztők. Ehhez nagyban hozzájárult az új technológiák alkalmazása: a Samsung 10 nanométeres gyártási eljárással készíti ezen modulokat. A sebesség ilyen szintű feltornázáshoz a disszipált hő mennyiségét is csökkenteni kellett, ezt pedig az új, kisebb méretű vezetőcsíkok mellett azok anyagának megváltoztatása – szilíciumra integrált réz – is segítette.

A Samsung kisebb kapacitású – 256 MB, 512 MB – DDR 400-as SDRAM-okat is kínál azok számára, akik megelégednek a kisebb operatív tárral is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom