Connect with us

Hirdetés

technokrata

A múlt hétvégére meghirdetett internetes támadásdömping eredménye

Dotkom

A múlt hétvégére meghirdetett internetes támadásdömping eredménye

A múlt héten kapott nyilvánosságot az az esemény, melynek célja minél több website feltörése volt. A hétvégére időzített támadás-sorozat részletei.

Egy felhívás miatt nagyszabású online vandalizmus lesz úrrá az Interneten a hétvégén – jósolták az Egyesült Államokban. Ekkorra időzítették ugyanis az a ˝versenyt˝, melynek nyertese az lehet, aki a legtöbb pontot szerzi meg website-ok deface-elésével. Roberto Preatoni, a Zone-H alapítója és szerkesztője megpróbálta megbecsülni a támadásoknak áldozatul eső weblapok számát: az esemény előtt Preatoni 20 és 30 ezer közé tette a hétvégén feltört website-ok várható mérlegét.

A Defacers´ Challenge névre keresztelt eseményről a Zone-H (a világszerte megtörtént deface-elések egyik legnagyobb archívumakén) tudósított – volna, ugyanis a nagy érdeklődés miatt nem volt folyamatos a website működése. Körülbelül 500 darab weblap feltörését tudták regisztrálni a verseny ideje alatt, ám ennél jóval több történ(hetet)t. Egy átlagos vasárnap ugyanis körülbelül 1000 és 3000 deface-ről szokott értesítés érkezni, közölte Preatoni, aki egyben azt is elmondta, hogy a kihívás eredményei (szerencsére) messze elmaradtak az előzetesen vártaktól. A nagy portálok mind folyamatosan működésképesek maradtak a hétvége folyamán.

Egyesek ugyanakkor hevesen kritizálták az eseményre figyelmet felhívókat. Azt rótták fel ugyanis a tájékoztatókkal szemben, hogy ezzel csak népszerűsítik az online vandalizmust, így a jövőben több, hasonló esemény ˝megrendezésére˝ kerülhet sor – holott pedig a Defacers´ Challenge lényeges problémákat nem okozott.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés