Connect with us

technokrata

Új vezetők a Matáv Csoport leányvállalatai élén

Dotkom

Új vezetők a Matáv Csoport leányvállalatai élén

A Matáv növelni kívánja leányai üzleti eredményeit a menedzsment átalakításával.

2003. július 1-jétől átalakul az Ept Rt. és a Matávcom Kft. menedzsmentje. A Matáv mint a Matávcom Kft. 100%-os tulajdonosa növelni kívánja a társaság üzleti eredményeit, a nagyfogyasztói kiszolgálás erősítésével, új üzleti lehetőségekkel kíván megjelenni a piacon. Ennek érdekében a tulajdonos megerősíti a társaság vezetését, 2003. július 1-jétől Lipp István, az Ept Rt. vezérigazgatója tölti be a MatávCom Kft. vezérigazgatói pozícióját. A Matávcom eddigi vezetője, Kapeller János ügyvezető igazgató pedig a társaság működési vezérigazgató-helyettese. Az Ept Rt. vezérigazgatói feladatait július 1-jétől Molnár Róbert marketing és értékesítési igazgató látja el.

Lipp István
A Híradástechnikai Egyetemen mérnök-közgazdászként végzett. 1973-tól 1990-ig a Magyar Postán dolgozott: különböző pozíciók betöltése után a Távközlés szolgáltatási ügyosztály vezetője lett. 1990. és 1999. között a Matáv marketing osztályvezetője, majd kereskedelmi igazgatója, később az ügyfélmenedzsment ágazat és a kisfogyasztók ágazat igazgatója, majd megbízott marketing vezérigazgató-helyettese, végül a lakossági ágazat igazgatója volt. 1999-től 2001-ig ismét a Magyar Postán dolgozott, kereskedelmi és marketing főigazgatóként, majd 4 hónapig megbízott vezérigazgatóként. Az Ept Rt. vezérigazgatói pozícióját 2001-től töltötte be. 2002-ben megszerezte a Purdue Egyetem (USA) MSM és a Tilburg Egyetem (Hollandia) MBA képesítését.

Molnár Róbert
1991-től 1993-ig az Antenna Hungária Rt.-nél üzemviteli csoportvezetőként dolgozott. 1993-ban került a Matávhoz, 1997-ig a Matáv Pécsi Igazgatóságán dolgozott, kezdetben a Vállalkozási osztály előadójaként, később az Üzleti kommunikációs osztály értékesítési csoportvezetőjeként. 1998-tól 2000 áprilisáig a Matáv Üzleti Kommunikációs Üzletág Értékesítés támogató osztályát vezette, 2000 áprilisától az Ept Rt. marketing osztályvezetője, majd marketing és értékesítési igazgatója.

Kapeller János
Távközlési, valamint közgazdasági szakokleveles üzemmérnök. 1977-től dolgozik a Matávnál, illetve annak jogelődeinél. Pályafutását a Pécsi Postaigazgatóság Javító és Szerelő Üzeménél kezdte, majd annak vezetője lett. 1991-ben megbízást kapott a Matáv által alapított Centrophone Kft. műszaki vezetésére. 1995-től az alközponti tevékenység centralizálásávál létrejött Matávcom Kft-nél különböző igazgatói pozíciókat töltött be, majd 2002 szeptemberétől műszaki igazgatói feladatai mellett a társaság ügyvezetői igazgatói feladatait is ellátta.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák