Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: informatikai innovációs központ a leixlipi létesítményben

Dotkom

Intel: informatikai innovációs központ a leixlipi létesítményben

Az Intel informatikai innovációs központot hoz létre, amely az élvonalbeli szoftverek és technológiák kutatás-fejlesztéséért globális szinten lesz felelős.

Charlie McCreevy ír pénzügyminiszter bejelentette, hogy az Intel a Kildare megyében található leixlipi létesítményében informatikai innovációs központot hoz létre, az IDA Ireland támogatásával, a kutatási és fejlesztési lehetőségek kezdeményezés keretében. A központ az élvonalbeli, innovatív IT megoldások és technológia kutatásáért és fejlesztéséért (K&F) globális szinten lesz felelős. Az Intel összesen több mint 12 millió eurót fektet be a központ fejlesztésébe.

A központ együttműködik az Intel termék- és marketingcsoportjaival, valamint más iparági szereplőkkel a korszerű megoldások bevezetésének ösztönzésére. Az innovációs létesítmény bemutatóteremként is működik majd az Intel ügyfelei számára, egyúttal iparági rendezvények befogadó helyszíne is lesz.

Kezdetben 40 tapasztalt K&F mérnök dolgozik majd az informatika palotájában. A kutató létesítmény Írországban történő elhelyezésében fontos szerepet játszott az a szakmai profizmus, amelyről a Leixlipben jelenleg dolgozó szoftvermérnökök már eddig is tanúbizonyságot tettek. Az innovációs központ együttműködési kapcsolatokat alakít ki a kutatás és fejlesztés területén az írországi főiskolákkal és egyetemekkel – mint például a Trinity College, a University College és az MIT európai médialaboratóriuma Dublinban –, de együttműködésre törekszik Európa számos más egyetemvárosával és kutatóintézményével is.

Figyelmet fordítanak majd olyan szoftverekre és rendszerekre, amelyek a hálózaton belüli erőforrások összekapcsolását és megosztását segítik elő. Különös hangsúlyt fektetnek majd a mobil dolgozók számára szolgáló megoldások kifejlesztésére, a kéziszámítógépek és a hordozható/viselhető eszközök vonatkozásában. Az oktatási és e-learning technológiák kifejlesztése szintén a tevékenység főáramába tartozik majd.

Leixlipben jelenleg 3.200 Intel alkalmazott dolgozik, további 1.000 főt foglalkoztatnak tartós munkaviszonyban az Intel hosszútávra szerződött alvállalkozóinál. Több mint kilencven embert alkalmaznak az Intel Communications Europe-nál, a Clare megyei Shannonban, amely a kommunikációs termékcsoport írországi termékfejlesztő ága, tevékenysége pedig a hálózati hozzáférést biztosító eszközök számára fejlett szélessávú technológiák tervezése és fejlesztése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés