Connect with us

technokrata

A Siemens Kelet-Európa vezető mobiltechnika-szállítójává lépett elő

Dotkom

A Siemens Kelet-Európa vezető mobiltechnika-szállítójává lépett elő

A Siemens a mobil- és zsinór nélküli telefonok, továbbá a mobilhálózatok terén egyaránt piacvezető Oroszországban.

A Siemens AG mobiltelefonos ágazata, a Siemens mobile a legutóbbi felmérések szerint vezeti a kelet-európai mobilpiacot. Ellentétben Nyugat-Európával, ebben a kelet-európai régióban még kétszámjegyű a növekedés üteme, sőt a legnagyobb piacon, Oroszországban az évi száz százalékot is meghaladja: itt a mobiltulajdonosok száma 2002. április és 2003. április közötti évben 8,6 millióról 18 millióra nőtt.

A Siemens a mobil- és zsinór nélküli telefonok, továbbá a mobilhálózatok terén egyaránt piacvezető Oroszországban. A kelet-európai mobil-telítettség ma még számos országban messze elmarad a nyolcvan százalékos nyugat-európaitól. A Siemens-mobilok első vagy második helyet foglalnak el 30-35 százalékos részesedéssel Horvátországban, Oroszországban, Boszniában, Belaruszban, Magyarországon, Lettországban és Litvániában. A mobilinfrastruktúra tekintetében a Siemens Oroszországban, Horvátországban és Boszniában áll a mezőny élén, 24 százalékos részaránnyal.

Nem véletlen, hogy a napokban éppen Moszkvában tartottak olyan bemutatót, amelyen a Siemens új mobilokat vonultatott fel (Kelet-Európában ilyen még nem volt): az egyszerű A52 modellt alacsony telítettségű országok (például Ukrajna) első mobil-tulajdonosainak, míg a C60 és MC60 beépített kamerás készülékeket a fejlettebb cseh, lengyel és magyar piacokra szánja – utóbbiak igényesebb vevőközönsége egyre inkább a színes kijelzős, kamerás, ugyanakkor előnyös árú modelleket keresi. Az MC60 az első készülékek egyike, melyek a közepes árkategóriában már beépített kamerával rendelkeznek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle